• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pet hiljada stjuardesa i stjuarda: Toliko je potrebno samo jednoj avio-kompaniji ove godine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija sredinom 2024. dobija prve prethodno poručene avione A350, a početkom sledeće godine - avione 777-X. Ovaj prevoznik poručio je 65 letelica od Airbusa i 205 od Boeinga, pa zbog toga povećava broj stjuardesa i stjuada

  • 0

Kompanija Emirates Airlines (EK)  planira da tokom 2024. zaposli 5.000 novih stjuarda i stjuardesa, saopštila je ova avio-kompanija, jedna od čuvene MEB3 ili velike bliskoistočne trojke kako još nazivaju Qatar, Emirates i Etihad.

Razlog za ovako ambiciozno širenje, koje je ipak nešto manje  u odnosu na prošlogodišnje, kada je Emirates postao bogatiji za 8.000 članova kabinskog osoblja su planovi širenja flote.

Kompanija očekuje da sredinom 2024. dobije prve poručene avione Airbus A350, a početkom sledeće godine i Boeing 777-X. Ovaj avio-prevoznik poručio je 65 vazduhoplova od Airbusa i 205 od Boeinga.

Emirates Airlines Foto: Shutterstock
U kompaniji trenutno ima oko 21.500 stjuarda i stjuardesa, a za posao u njoj mogu da se prijave osobe koje ispunjavaju nekoliko osnovnih kriterijuma koji su standardni za avio industriju:

Za ovaj posao neophodno je imati iskustvo od najmanje godinu dana u ugostiteljstvu ili industriji usluga.

Aktivno korišćenje engleskog jezika (čitanje, pisanje, razgovor) se podrazumeva, a znanje dodatnog stranog jezika daje prednost

Sve posade Emirates baziraju u Dubaiju pa se od buducih koleginica i kolega se očekuje i da su mogućnosti da zadovolje uslove koje propisuju UAE za dobijanje radne vize.

Oni koji prođu selekcioni period učestvovaće u osam nedelja dugoj intenzivnoj obuci u sedištu kompanije Emirates.

Kompanija Emirates održaće dane otvorenih vrata u 460 gradova na šest kontinenata i može se očekivati da neki od datuma budu rezervisani  za gradove na Balkanu.

Dok se to ne desi, 18. januara su dani otvorenih vrata u Londonu i Parizu, dok će dan kasnije Sijetl biti mesto sastajanja potencijalnih budućih stjuardesa i stjuarta.

(Aero.rs)

Video: Uniforme stjuardesa i stjuarda JAT i Air Serbia kroz vreme

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>