• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lunarna Nova godina: Kineski aerodromi očekuju 80 miliona putnika narednih dana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored domaćih destinacija, velika potražnja ove godine vlada i za letovima ka drugim državama u Aziji. Avio-kompanije planiraju da obave 2.500 dodatnih letova ka najpopularnijim odredištima poput Japana i Južne Koreje

  • 0
Hainan Airlines Salinger Igor

U Kini su danas počele gužve uoči dočeka Nove godine po lunarnom kalendaru, a očekuje se rekordan broj putovanja od oko 9 milijardi tokom 40 dana oko praznika.

Milioni ljudi koji se vraćaju kući uoči dočeka kineske Nove godine, koja se ove godine proslavlja 10. februara, u jednoj od najvećih svetskih migracija svake godine, putovaće svim dostupnim prevoznim sredstvima do svojih odredišta.

Dok će većina putovanja biti realizovana automobilima, očekuje se i ogromna potražnja u vazdušnom prevozu. Do kraja prazničnih dana avionima treba da putuje oko 80 miliona putnika, što je porast od 9,8% u odnosu na period pre pet godina.

Pored domaćih destinacija, velika potražnja ove godine vlada i za letovima ka drugim državama u Aziji. Avio-kompanije planiraju da obave 2.500 dodatnih letova ka najpopularnijim odredištima poput Japana i Južne Koreje, piše U.S. News. Isto će se pozitivno odraziti i na operativne rezultate kineskih aerodroma.

Šangajski Pudong (PVG) i Hongšao (SHA) očekuju povećanje prometa putnika od 57,6% tokom prazničnog perioda dok se na pekinškim aerodromima predviđa rast od 60%.

Kinesko civilno vazduhoplovstvo do nedavno je imalo problema sa veoma striktnim zdravstvenim merama što je u velikoj meri usporilo njen oporavak nakon pandemije. Ukidanjem rigoroznih restrikcija potražnja za letovima je značajno porasla.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Aerodrom Nikola Tesla Beograd: Noćne operacije Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>