• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pčele napale avion, u pomoć pozvani vatrogasci

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pčele su kružile oko celog aviona nakon sletanja na aerodrom Natal

  • 0
Svetski dan pčela 20. maj Foto: Pixabay

Roj pčela prekrio je jedan od aviona avio-kompanije Voepass (Voepass Linhas Aéreas, 2Z) nakon sletanja na aerodrom Natal u Brazilu. Zbog potencijalne opasnosti po putnike, posada je u pomoć pozvala vatrogasnu službu kako bi rasterala insekte.

Nakon priče o zmiji u tajlandskom Airbusu A320, portal Aero.rs vam donosi još jednu vest o životinjama koje su "okupirale" putnički avion. Stotine pčela sletelo je na levo krilo aviona ATR 72 na brazilskom aerodromu Natal (NAT) u ponedeljak 22. januara, sprečavajući putnike i posadu da izađu iz letelice, prenosi Simple Flying.

Roj insekata prekrio je donji deo levog krila aviona odmah nakon njegovog dolaska sa ostrva Fernando de Noronha (FEN), a ove neobične prizore snimio je jedan od putnika.

Pčele su kružile oko celog aviona te izlazak iz ATR 72 nije bio bezbedan. Posada je u pomoć pozvala vatrogasce koji su došli na lice mesta i pokušali da procene situaciju. Oni su na kraju isprskali avion nepoznatom supstancom i rasterali pčele nakon čega su putnici i osoblje mogli da napuste avion.

Mada je ATR 72 sleteo u Natal oko 12:30 po lokalnom vremenu, zbog neobičnog problema sa insektima putnici su se iskracli iz aviona sat i po vremena kasnije. Iz Voepass Linhas Aéreas poručuju da je nakon ovog događaja na ATR 72 izvršena inspekcija pre nego što se vratio u redovan avio-saobraćaj.

Brazilska avio-kompanija u svojoj floti ima 16 ATR aviona, pokazuju podaci sajta Planespotters. Voepass obavlja letove na kratkim regionalnim linijama širom Brazila, a iz Natala leti ka ukupno tri destinacije.

(Aero.rs)

Video: Najbolji momenti gašenja požara helikopterom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>