• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tvrdo sletanje na Havaje: Prilikom prizemljenja aviona Airbus A321neo povređen putnik i pet članova posade

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prilikom sletanja aviona povređeno je šest osoba, a avion je povučen iz saobraćaja

  • 0
American Airlines Shutterstock/Robin Guess

Jedan putnik i pet članova posade povređeni su prilikom onoga što je opisano kao "otežano sletanje" aviona American Airlinesa (AA) na aerodrom Kahului na Havajima. Letelica je privremeno povučena iz saobraćaja kako bi se utvrdilo da li je prilikom prizemljenja nastala neka šteta.

Avion tipa Airbus A321neo leteo je u subotu 27. januara na liniji Los Anđeles (LAX) - Kahului (OGG). Iz još uvek nepoznatnih razloga, posada Airbusa obavila je veoma "tvrdo" sletanje na pistu 20 ovog havajskog aerodroma prilikom čega su pet članova posade i jedan putnik zadobili povrede.

Oni su prvobitno prevezeni u bolnicu, ali su kasnije svi pušteni.

Avion registracije N416AN u kome je bilo 167 putnika i sedam članova posade privremeno je povučen iz saobraćaja radi inspekcije, poručili su iz American Airlinesa. Prema podacima servisa za praćenje letova FlightRadar24, Airbus A321neo se dva dana nakon incidenta još uvek nalazi na aerodromu Kahului.

Da je bilo poteškoća pri sletanju aviona za CNN su potvrdili i iz Odeljenja za transport Havaja dok je američka Federalna a uprava za civilno vazduhoplovstvo (Federal Aviation Administration - FAA) najavila je da će povodom tog događaja biti sprovedena istraga.

American Airlines u svojoj floti ima 80 Airbusa A321neo, pokazuju podaci Planespotters. N416AN je skoro četiri godine star avion koji je Airbus isporučio American Airlinesu u februaru 2020. godine.

Ovakva sletanja mogu biti veoma opasna kako za putnike tako i za avione. Pojednostavljeno rečeno, može se uporediti sa situacijom da avion svom svojom težinom koja može biti nekoliko desetina do više od stotonu tona "padne" na tvrdu podlogu sa nekoliko metara visine.

Piloti United Airlinesa prošle godine su imali nezgodno sletanje sa avionom Boeing 767 na aerodromu Džordž Buš u Hjustonu (IAH) kada je trup letelice pretrpeo teška oštećenja. Širokotrupni avion tada je povučen iz upotrebe, a više o incidentu možete pročitati na portalu Aero.rs.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: United States Air Force Boeing C-40B

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>