• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za četiri dana četiri problema: Tri prekinuta poletanja i jedno problematično sletanje ruske avio-kompanije S7

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruske avio-kompanije od uspostavljanja međunarodnih sankcija zbog rata u Ukrajini imaju sve više problema sa avionima zapadne proizvodnje, pre svega s motorima i rezervnim delovima

  • 0

Ruski avio-prevoznik S7 Airlines za samo četiri dana krajem januara imao je probleme na četiri leta zbog problema sa motorima na letelicama tipa Boeing 737 i Airbus 320.

Najpre je 27. januara Boeing 737-800 (registracija RA-73665, serijski broj 37084 star 113 godina) koji je trebalo da poleti sa aerodroma Bajkal (UUD) do moskovskog aerodroma Domodedovo (DME) zaustavljen zbog problema u oba motora CFMI CFM56-7B. "Pumpanje motora" (engl. surge, compressor stall)  je na istom avionu registrovano i  8. decembra 2023. o čemu je Aero.rs tada pisao.

Istog dana Boeing 737 iste kompanije prekinuo je poletanje sa Domodedova ka Antaliji, nakon što je na jednom od motora pilot registrovao problem.

S7 Airlines avion Shutterstock/Fasttailwind
Dva dana kasnije, na nalogu @aviatorshina na mreži Telegram objavljena je nepotvrđena informacija da je Airbus A320 kompanije S7 imao problem sa desnim motorom prilikom sletanja na aerodrom Domodedovo, ali da je kapetan uspeo da bezbedno prizemlji letelicu.

U poslednjem incidentu, Boeing 737-800 (registracija RA-73489, serijski broj 28239, star 23 godine) trebalo je da poleti sa aerodroma Bajkal (ranije poznat kao Ulan Ude) za Moskvu 30. januara 2024, javlja portal Aerotime.

Međutim, tokom poletanja pilot je prijavio preopterećenje (najverovatnije takođe "pumpanje") levog motora, a Boeing se vratio na terminal na kom se  170 putnika iskrcalo i sačekalo zamenski avion koji je stigao nekoliko sati kasnije.

Ruske avio-kompanije od uspostavljanja međunarodnih sankcija zbog rata u Ukrajini imaju sve više problema sa avionima zapadne proizvodnje, pre svega s motorima i rezervnim delovima.

(Aero.rs)

Video: United States Air Force Boeing C-40B

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>