• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle više od 30 godina Air Serbia uspostavlja letove za Mostar: Iz Hercegovine u svet preko Beograda

Vreme čitanja: oko 1 min.

Do Mostara će se do kraja oktobra leteti avionom tipa Embraer 175, let traje 50 minuta, a nedeljno će leteti tri rotacije: ponedeljkom, petkom i nedeljom

  • 0
E175LR Salinger Igor

Direktna avio-linija između Beograda (BEG) i Mostara (OMO) biće obnovljena 15. aprila, kao što je portal Aero već i najavio, saopšteno je danas iz srpskog nacionalnog avio prevoznika.

Air Serbia (JU) će do ovog grada u Bosni i Hercegovini leteti tri puta nedeljno i to ponedeljkom, petkom i nedeljom.

Ugovor o uspostavljanju ove linije potpisan je danas u Skupštini grada Mostara. 

Do Mostara će se do kraja oktobra leteti avionom tipa Embraer 175, let traje 50 minuta, a karte su od danas u prodaji po ceni počev od 56 evra po smeru, odnosno po ceni počev od 104 evra za povratno putovanje u ekonomskoj klasi.

Generalni direktor Air Serbia Jirži Marek je podsetio da je direktna avio-linija između Beograda i Mostara prvi put uvedena 1962. godine.

"Uvođenjem Mostara u našu mrežu destinacija letećemo do čak 17 gradova bivše Jugoslavije i preko Beograda, povezati region sa destinacijama širom Evrope, Severne Amerike i Azije do kojih Air Serbia leti”, izjavio je Marek.

Air Serbia pogotovu računa na putnike iz Mostara i Hercegovine koji će nastavljati putovanje preko Beograda drugim letovima ove avio-kompanije i njenih code share partnera.

Direktor Aerodroma Mostar Marko Đuzel rekao je da linija može biti produžena i posle oktobra.

(Aero.rs)

Video: Air Serbia Airbus A330

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>