• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Austrian Airlines menja avion na linijama ka Beogradu i Zagrebu: Turboelisni ATR umesto mlaznog Embraera

Vreme čitanja: oko 1 min.

Austrian Airlines je potpisao ugovor sa Braathens Regional Airlines (BRA) o kratkoročnom iznajmljivanju dva ATR 72-600 aviona

  • 0

Avio-kompanija Austrian Airlines (OS) planira da promeni avione na linijama iz Beča ka Beogradu i Zagrebu. Umesto mlaznih Embraera, putnike će prevoziti turboelisni ATR 72 avioni.

Austrijska nacionalna avio-kompanija potpisala je ugovor sa švedskim prevoznikom Braathens Regional Airlines (BRA) o kratkoročnom iznajmljivanju (wet-lease) dva ATR 72-600 aviona.

Među destinacijama na kojima Austrian Airlines planira da koristi ove letelice nalaze se glvani gradovi Srbije i Hrvatske, prenosi Ex-Yu Aviation.

Od aprila letovi između Beča (VIE) i Beograda (BEG) OS737/738 obavljaće se svakog dana sa ATR 72-600. Na ostalim dnevnim polascima za aerodrom Nikola Tesla u Beogradu Austrian Airlines planira da koristi Embraere E195.

Letovi za Zagreb će se svakog ponedeljka (OS681/682), subote i nedelje (OS683/684) obavljati turboelisnim letelicama, dok su na ostalim polascima raspoređeni E195.

Prema rečima komercijalnog direktora Austrian Airlinesa Mihaela Trestla, potražnja na svim rutama u mreži se još uvek nije oporavila nakon pandemije korona virusa zbog čega je bilo neophodno promeniti kapacitete, piše Ex-Yu Aviation News.

Austrian Ailines E190 Salinger Igor
Uprkos tome što će koristiti manje avione, avio-kompanija će prema najavama menadžmenta nastaviti da nudi biznis i ekonomsku klasu.

ATR 72-600 avione koristi i Air Serbia, a jedna od ruta na kojima lete srpski ATR 72 jeste i Beograd - Beč.

(Aero.rs)

Video: Sletanje i poletanje aviona Boeing 707 izraelskog vazduhoplovstva: Re'em u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>