• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi avion uskoro u floti Air Serbia: Stiže još jedan ATR-72 600

Vreme čitanja: oko 1 min.

ATR avioni rade izuzetno dobro, izuzetno su profitabilni, smatra generalni direktor Air Serbia

  • 0

YU-ASF Air Serbia
Air Serbia (JU) objavila je da priprema za uvođenje u saobraćaj još jedan avion za regionalne letove.

U pitanju je osmi po redu ATR7-600, registracije YU-ASF koji se trenutno priprema za isporuku i prefarbava u kompanijske boje.

Air Serbia je sa Nordic Aviation Capital (NAC) zaključila ugovor o dugoročnom zakupu tri aviona ATR72-600, čime će flota aviokompanije imati deset aviona. Sve isporuke se očekuju u narednim mesecima, podseća Ex-Yu Aviation.

ATR72-600 YU-ASF star je devet godina što ga čini jednim od mađih aviona u floti srpske nacionalne avio-kompanije. Prethodno je leteo u brazilskoj Azul Linhas Aéreas Brasileiras (AD).

"Optimalna veličina flote ATR72 je deset aviona, jer tada možete da počnete da imate koristi od neke ekonomije veličine. ATR rade izuzetno dobro; izuzetno su profitabilni. Prošli smo kroz ogroman projekat (zamene regionalne flote) i potpuno prizemili ATR72-200 i -500, zamenivši ih sa -600."

"Nastavićemo da razvijamo ovu regionalnu flotu jer je ona važna za veće frekvencije i poboljšanje povezanosti čvorišta i na kraju pomaže u proširenju dugolinijskih linija", moglo se čuti prošle godine od generalnog direktor Air Serbia Jiržija Mareka.

(Aero.rs)

Video: ATR 72 srs.600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>