• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Wizz Air ima 200 aviona u svojoj floti: Stigao novi Airbus A321neo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Generalni direktor Wizz Aira u Velikoj Britaniji, Marion Žofroa, precizira da će prosečna starost flote na čvorištu Luton biti smanjena sa 2,07 godina na 1,97 godina

  • 0
Wizz Air A321neo Salinger Igor

Mađarski nisko-tarifni avio-prevoznik Wizz Air uveo je 200-ti avion u svoju flotu. Kompanija Airbus isporučila je Wizzair UK (W9) A321Neo sa registarskom oznakom G-WUNC, fabrički broj 11715.

Vazduhoplov je stigao sa aerodroma Hamburg Finkenverder (XFW) na novo čvorište Wizz Aira bazirano na londonskom aerodromu Luton (LTN) 9. februara, a prvi let imao je za aerodrom Bakau (BCM) u Rumuniji dva dana kasnije.

G-WUNC je već obavio i letove širom Evrope, uključujući let ka našem aerodromu Nikola Tesla (BEG) ali i ka aerodromima Istanbul (IST) i Umberto Delgado u Lisabonu (LIS), javlja Aerotime.

Prema navodima kompanije, avion sa 239 mesta u ekonomskoj klasi vredi više od 115 miliona evra i "pomoći će u prevozu putnika ka 59 destinacija sa londonskog aerodroma, uključujući i nedavno najavljene rute ka Salcburgu (SZG) i Kairu (CAI)".

Mađarska nisko-budžetna avio-kompanija  koja je počela sa radom u septembru 2003 i njene podružnice u UK, UAE i na Malti trenutno imaju poručeno više od 300 aviona Airbus A321Neo.

(Aero.rs)

Video: Airbus A319 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>