• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otpušten prvi čovek MAX programa: Smene u rukovodstvu Boeinga posle najnovije krize sa modelom 737

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanja je poslednjih nedelja isticala da revidira svoj proces kontrole kvaliteta, uključujući pojačane inspekcije u fabrici u Rentonu

  • 0
Boeing 737 MAX 10 Boeing.com

Američki proizvođač aviona Boeing započeo je velike smene u rukovodstvu kompanije usred najnovije krize. Direktor programa B737 je otpušten čime se završila njegova osamnaestogodišnja karijera u kompaniji.

Boeing je juče saopštio da je počeo da smenjuje predstavnike rukovodstva programa B737 MAX, što je posledica najnovijeg incidenta sa ovim tipom letelice. Direkotr civilne branše Boeinga, firme Boeing Commercial Airplanes, Sten Dil navodi da je kompanija već otpustila Eda Klarka, prvog čoveka programa 737 MAX, preneo je The New York Times.

Smenjeni direktor došao je na poziciju šefa programa 2021. godine u trenutku kada je Boeing ubrzavao proizvodnju 737 MAX nakon skoro dvogodišnjeg prizemljenja ovog modela.

Na mesto šefa programa dolazi Kejti Ringold koja je do nedavno držala poziciju potpredsednice operacija isporuka aviona B737.

Boeing 737 MAX 10 Foto: Boeing.com

Boeing je najavio i druge promene u rukovodstvu, što je poslednji u nizu pokušaja proizvođača da javnosti dokaže svoju posvećenost kvalitetu izrade aviona u koju mnogi opravdano sumnjaju . Smene dolaze u trenutku kada se Boeing suočava sa velikom krizom nakon incidenta na letu 1282 Alaska Airlinesa kada se deo trupa odvojio od B737 MAX 9.

Proizvođač će takođe uvesti novu poziciju višeg potpredsednik za kvalitet koju će preuzeti Elizabet Lund, trenutna viša potpredsednica i direktorica direktor programa za avione. Ona će voditi program poboljšanja kvaliteta kako proizvodnje tako i lanca snadbevanja, piše Simple Flying.

Kompanja je poslednjih nedelja isticala da revidira svoj proces kontrole kvaliteta, uključujući pojačane inspekcije u fabrici u Rentonu gde je Klark nadgledao proizvodnju modela MAX 9. Proizvodnja u fabrici je jedan dan bila u potpunosti obustavljena kako bi zaposleni prošli seminare i radionice u vezi sa kvalitetom rada.

Boeing 737 MAX 10 Foto: Boeing.com

Boeing je takođe nedavno angažovao penzionisanog admirala američke mornarice Kirkland Donalda za specijalnog savetnika generalnog direktora Dejva Kalhuna. Admiral će sprovesti temeljnu procenu sistema upravljanja kvalitetom.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Posao na 11.000 metara: Kabinska posada Air Serbia na letu Beograd -Pariz

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>