• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Katarska avio-kompanija ukinula kontroverzno pravilo: Stjuardesama i stjuardima dozvoljeni selfiji u uniformi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Promena pravila dolazi u vreme smene nekadašnjeg generalnog direktora Akbara Al Bakera koji je navodno bio poznat po svojoj strogoći i tretmanu zaposlenih u Qatar Airwaysu

  • 0

stw QatarFoto: Shutterstock

One - i njihive muške kolege - su malde, lepe, nasmejane, putuju po svetu, vole svoj posao vole da se time hvale. Pogađate, radi se u stjuardesama i stjuardima, ali u nekim avio-kompanijama, to se smatra ili se bar do sada smatralo kršenjem korporativnih pravila pa su za ono što poslodavac smatra neprikladnim selfijem ili fotografijom na Instagramu ili nekoj drugoj društvenom mreži sledila upozorenje, a ponekad i otkazi odnosno raskid ugovora.

Qatar Airways, jedna od tri "velike" bliskoistočne avio-kompanije (tzv. MEB3, ut Emirates i Etihad), ukinuo je pravilo kojim je fotografisanje i objavljivanje fotografija u uniformi avio-kompanije bilo striktno zabranjeno.

Za prevoznika iz Dohe dugo vremena se smatralo da primenjuje neka od najrestriktivnijih pravila u komercijalnoj avijaciji. Jedno od takvih bilo je i da stjuardi i stjuardese ne mogu da se fotografišu noseći uniformu Qatar Airwaysa i te fotografije dele na društvene mreže jer bi u suprotnom navodno mogli da dobiju otkaz.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Qatar Cabin Crew (@qatar_cabin_crew)

Čini se da je tim ograničenjima došao kraje jer je Qatar Airways nedavno relaksirao pravilnih za posade. Članovima kabinskog osoblja sada je konačno dozvoljenio da se fotografišu u uniformama i da ih bez problema objavljuju na internet, prenosi Aero Time.

 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Una publicación compartida de o(• w • )o ' Chanita ✨🩵 (@chanita_c)

Promena pravila dolazi nakon smene nekadašnjeg generalnog direktora Akbara Al Bakera koji je bio poznat po svojoj strogoći i tretmanu zaposlenih u Qatar Airwaysu. Na mesto Akbara Al Bakera u novembru prošle godine došao je mlađi i čini se dosta liberalniji Badr Mohammed Al Meer.

Na društvenim mrežama već su se pojavile fotografije posada koje bez straha objavljuju svoje slike.

Qatar Airways je krajem prošle godine odlučio da relaksira i pravila za takozvani "karantin" koje je takođe bilo kamen spoticanja između avio-kompanije i kabinskog osoblja. Prevoznik je u prošlosti zahtevao od stjuarda i stjuardesa da ostanu u smeštaju između 04:00 i 07:00 kao i da ne smeju da napuštaju svoje prostorije dvanaest sati pre leta.

Mada su pravila sada dosta blaža, posade još uvek moraju da budu u smeštaju devet sati pre leta ali i da poštuju pravila o kretanju između 04:00 i 07:00 tokom dana kada rade, preneo je Aero Time.

(Aero.rs)

Video: Posao na 11.000 metara: Kabinska posada Air Serbia na letu Beograd -Pariz

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>