• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne želite da budete u ovom avionu: Rolerkoster pokušaj sletanja ATR-72

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

ATR72 irske avio-kompanije Air Lingus po jakom bočnom vetru propinje se i propada tik iznad pisete, i tako nekoliko puta očigledno u pokušaju pilota da stabilizuju kretanje letilice

  • 0
AIR LINGUS ATR Foto: Wikimedia/William Murphy

Ne zelite da budete u ovom avionu: Rolerkoster i neuspeo pokušaj sletanja ATR-72

Snimak koji se ovih dana deli po društvenim režama možda na ekranu telefona ili laptopa deluje zanimljivo ali verujemo da niko ne bi želeo da se nađe na mestu putnika ili posade aviona koji pokušava - ispostaviće se neuspešno - da sleti na pistu aerodroma u Dablinu po jakom vetru.

ATR72 irske avio-kompanije Air Lingus (EI), očigledno po jakom bočnom vetru (tzv. crosswind) propinje se i propada tik iznad pisete, i tako nekoliko puta očigledno u pokušaju pilota da stabilizuju kretanje letilice po vertikalnoj komponenti.

U jednom trenutku čini se da će se avion ipak spustiti, ali se ipak podiže i posada konačno odustaje od sletanja, dodaje snagu motiorima i povećava visinu kako bi pokušali iz drugog puta da slete. You can allways go around (uvek možeš da napraviš krug), kažu u avijaciji, kako više puta i Aero.rs citirao.

Pilot na ovom tipu aviona sa kojim smo razgovarali na osnovu snimka smatra da pored jakog bočnog, na avion je delovao i leđni vetar što je dodatno usložilo situaciju ali se u svakom slučaju slaže sa irskim kolegom koji je odlučio da "napravi krug" i pokuša ponovo.

U sklopu brifinga za prilaz na određeni aerodrom posade dobijaju informacije i o tzv. go around proceduri i posada bi trebala uvek spremna da je uradi, podseća ovaj pilot.

Air Lingus, u sklopu svoje podružnice Air Lingus Regional, koristi 15 aviona ATR-72. Ovaj tip aviona okosnica je mnogih aviokppanija za kratke destincije, uključujući i Air Serbia

(Aero.rs)

Video: ATR 72 srs.600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>