• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air France pred Olimpijske igre: Najavljene nove linije i letovi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Francuski prevoznik će prema aktuelnim planovima tokom Olimpijskih igara opsluživati 85 prekookeanske destinacije u 74 zemlje sveta

  • 0
A350 et Patrouille de France ©Eric MAGNAN/Air France

Letnje olimpijske igre ove godine održavaju se u Parizu, a francuski nacionalni avio-prevoznik planira da iskoristi rekordnu putničku potražnju i uvede nove linije i polaske u svojoj mreži.

Air France namerava da tokom letnje sezone otvori novu liniju iz Pariza (CDG) za Feniks (PHX) u Arizoni i da obnovi svakodnevne letove ka aerodromu Mineapolis (MPS). Zakazani su i dodatni letovi za Rali-Daram (RDU) čime će se ukupan broj nedeljnih letova Air France ka SAD povećati na 210, piše Aero Time.

Air France CDG Salinger Igor
Francuski prevoznik očekuje veliko interesovanje i na linijama ka Bliskom istoku i Africi. Letovi Pariz - Abu Dabi (AUH) produžavaju se i tokom ove letnje sezone dok će u isto vreme biti obnovljen i saobraćaj ka Dar Es Salamu (DAR) u Tanzaniji.

Prethodni domaćin Letnjih olimpijskih igara, grad Tokijo, takođe će dobiti dodatne polaske ka francuskoj prestonici. Air France će uvesti dva dnevna leta između Pariza i aerodroma Tokijo Haneda (HND) kao i četiri polaska ka Nariti (NRT).

Novina ima i u evropskoj mreži letova. Air France uvodi direktne letove iz Pariza ka Veroni (VRN), Kalamati (KLX) i aerodromu Narvik-Lofoten (EVE). Grad Tromse (TOS) u Norveškoj koji Air France inače opslužuje samo tokom zimske sezone, imaće polaske za Pariz i tokom najtoplijih meseci.

Francuski prevoznik će prema aktuelnim planovima tokom Olimpijskih igara opsluživati 85 prekookeanskih destinacija u 74 zemlje sveta. Avioni Air France takođe će leteti ka 102 aerodroma na Starom kontinentu.

Letnje olimpijske igre održavaju se u Parizu od 26. jula do 11. avgusta. Francuska prestonica već treći put je odabrana za domaćina Olimpijskih igara, ugostivši najbolje sportiste sveta 1900. i 1924. godine. Ove godine predviđeno je nadmetanje u 32 sporta, a oko 10.500 atleta takmičiće se za 329 odličja.

(Aero.rs)

Video: Pokazan CityAirbus NextGen: Električna letilica za po gradu imaće osam rotora i brzinu do 120 km/h

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>