• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kuba želi da vidi avione Air Serbia na svojim aerodromima: Koje su još omiljene destinacije srpskih turista?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na osnovu podataka globalnog pružaoca putovanja OAG, destinacije za odmor koje imaju veliku potražnju  iz Beograda uključuju Bangkok, Pataju, Bali, Maldive, Havanu, Kolombo, Sejšele, Zanzibar, Mauricijus, Kankun i Varadero

  • 2
A330 Salinger Igor

Ambasador Kube u Srbiji, Nj. E. Lejde Ernesto Rodrigez Hernandez i generalni direktor Air Serbia, Jirži Marek, razgovarali su prošle nedelje o mogućnosti uvođenja čarter letova između Beograda i Havane, prenosi kada su dešavanja u srpskoj nacional avio-kompaniju poslovično dobro obavešteni Ex-Yu Aviation.

Kubanske vlasti su izrazile spremnost da olakšaju pokretanje letova između ove dve zemlje.

"Kubanski ambasador je preneo interes kubanskih vlasti za potpisivanje Ugovora o vazdušnom saobraćaju sa Srbijom, a istovremeno je dobio najnovije informacije o kretanju turista iz Srbije ka Kubi i naporima koje su uložili lokalni turoperatori i turistički agenti", rečeno je iz kubanske ambasade.

Air Serbia A330 Salinger Igor
"Obe strane su postigle dogovor o održavanju stalne komunikacije u vezi sa zajedničkim interesima, posebno naglašavajući neophodnost uspostavljanja potrebnih preduslova za potencijalne direktne letove između Beograda i Havane. Kubanski ambasador u Srbiji poziva srpske turističke agencije i turoperatore da sarađuju kako bi obezbedili neophodne kapacitete za pokretanje direktnih letova između Beograda i Havane. Ovo se uklapa u rastuću potražnju kako srpske tako i kubanske zajednice za putovanje u oba smera, uključujući Kubance koji žive u Srbiji". Ipak "rezultati ovih napora još uvek su ispod očekivanja Air Serbia za pokretanje direktnih letova do Kube", prenosi Ex Yu Aviation.

Iako je Air Serbia razmatrala letova do Havane tokom zimske sezone 2022/23, na kraju je odustala, pripisujući takvu odluku turoperatorima za koje smatraju da nisu učinili dovoljno kako bi obezbedili adekvatnu tražnju. "Pitanje sezonalnosti sa povećanjem dugolinijske flote postajesve manje problematično. Definitivno razmatramo zimske destinacije za odmor, ali pre svega neke specifične jer svi ulažu kapacitete u Bangkok Suvarnabhumi", rekao je Marek prošlog leta.Na osnovu podataka globalnog pružaoca putovanja OAG, destinacije za odmor koje imaju veliku potražnju  iz Beograda uključuju Bangkok, PatajuBaliMaldive, Havanu, Kolombo, Sejšele, Zanzibar, Mauricijus, Kankun i Varadero.

Er Srbija avion Airbus A330 Foto: Salinger Igor

"Ranije smo razmatrali Mombasu ili Zanzibar i neke druge opcije, ali to će uvek biti u sinergiji između nas i turoperatora", napomenuo je prošle godine prvi čovek Air Serbia.

Dok raste potražnja za putovanja na odmor iz Srbije do Kube, takođe raste i kubanska zajednica u Srbiji. Prošle godine, Srbija je prvi put uvela vize za kubanske državljane u pokušaju da zaustavi migracioni tok. U narednih šest meseci, Air Serbia će očekuje dva aviona Airbus A330-200, čime će biti dvostruko povećana flota širokotrupnih aviona.

(Aero.rs)

Video: Air Serbia Airbus A330

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikac

    4. april 2024. | 05:30

    Interesuje me hoće li ikada Kanada doći na red, tačnije Toronto ili Montreal.??????

  • Boris

    8. april 2024. | 16:21

    Steta mi koji imamo srpsko-americke pasose ne mozemo da putujemo do Kube zbog embarga

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>