• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

AnadoluJet postao AJet: Šta se menja na letovima turske niskotarifne avio-kompanije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Deo flote aviona već je dobio novu šemu bojenja sa karakterističnom plavom bojom na repu i logotipom AJet na trupu

  • 0

Turska avio-kompanija AnadoluJet otišla je u istoriju. Sa prelazom sa zimskog na letnji red letenja, prevoznik je promenio ime u AJet i uveo značajne promene u svom poslovanju.

Dugoočekivano rebrendiranje AnadoluJet konačno se dogodilo. Nakon višemesečnih najava, niskotarifna avio-kompanija je u nedelju 31. marat formalno promenila ime iz AnadoluJet u AJet čime je, kako se prevoznik nada, započela nova era poslovanja.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by AJet (@ajet)

Prvi let pod novim imenom, čini se samo za visoke zvaničnike kompanije i medije, obavljen je između Ankare (ESB) i aerodroma Sabiha Gokčen u Istanbulu (SAW), objavio je AJet prošlog petka. U Boeingu 737 leteli su čelnici avio-kompanije među kojima je i predsednik Upravnog odobra Turkish Airlinesa Ahmet Bolat.

Pored "kozmetičkih" izmena poput imena i logotipa, prevoznik je uveo i druge važne promene.

AJet je početkom 2024. godine dobio dozvolu za obavljanje vazdušnog saobraćaja (Air Operator Certificate - AOC). Za razliku od dosadašnje prakse korišćenja AOC Turkish Airlinesa, matične firme AJet, avio-kompanija će u svojim operacijama koristiti sopstveni sertifikat.

Isto znači da će umesto sa TK, letovi AJet biti obeležavani sa novododeljenim prefiksom VF. Na sajtovima aerodroma kao i na servisima za praćenje letova ova promena je već vidljiva. AJet takođe ima sajt na kojem prodaje karte pod sopstvenim brendom.

Deo flote aviona već je dobio novu šemu bojenja sa karakterističnom plavom bojom na repu i logotipom AJet na trupu.

AJet obavlja obavlja uglavnom domaće letove unutar Turske ali leti i ka nekoliko desetina međunarodnih destinacija u Evropi i Aziji. Prevoznik je prisutan u Beogradu (BEG) koji povezuje sa Ankarom, Istanbulom i Izmirom (ADB).

AnadoluJet Shutterstock

Avio-kompanija takođe leti iz najvećeg turskog grada ka Sarajevu (SJJ) i Prištini (PRN).

(Aero.rs)

Video: 5. avijatičarski bal Udruženja žena letača Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>