• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Deseti avion ATR72-600 uskoro u Beogradu: Leteo je u Brazilu i Portugalu a sada dolazi u Srbiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj ATR 72-600 je relativno mlad avion, star osam i po godina. Vazduhoplov je kao nov isporučen brazilskoj avio-kompaniji Azul u decembru 2015. godine, a već u aprilu naredne godine počinje da leti za TAP Express iz Portugala

  • 4
Air Serbia Salinger Igor

Air Serbia (JU) o;ekuje da u svoju flotu uskoro uvede i deseti ATR 72-600 čime će biti zatvoren ciklus modernizacije i proširenja regionalne flote aviona.

ATR 72-600 trenutno registrovan kao OY-YGJ (MSN 1284) se sprema za isporuku srpskoj avio-kompaniji. Avion se prema pisanju portala Ex-Yu Aviation News trenutno nalazi na aerodromu Menhengladbah (MGL) na istoku Nemačke i uskoro bi mogao da poleti ka aerodromu Beograd (BEG).

Podsetimo, sa ovog nemačkog aerodroma u prošlosti su stigli i drugi ATR 72 iz flote Air Serbia. Reč je o letelicama registrovanim kao YU-ASD i YU-ASB koje Air Serbia koristi od prošle godine.OY-YGJ biće deseti ATR 72-600 za Air Serbia.

Ovaj avion je, kao i druga dva ATR 72 (YU-ASF i YU-ASE) čija se isporuka uskoro očekuje, iznajmljen je od danske firme Nordic Aviation Capital putem dugoročnog lizing aranžmana (dry-lease).

Letelica će prema podacima servisa Planespotters dobiti srpsku registraciju YU-ASC.

ATR 72-600 CS-DJF TAP Foto: Wikimedia/Bene Riobó
Ovaj ATR 72-600 je relativno mlad avion, star osam i po godina. Vazduhoplov je kao nov isporučen brazilskoj avio-kompaniji Azul u decembru 2015. godine, a već u aprilu naredne godine počinje da leti za TAP Express (kao CS-DJF) iz Portugala.

Avion je parkiran od početka pandemije korona virusa te u prethodnih četiri godine gotovo i da nije leteo već je bio uskladišten.

(Aero.rs)

Video: ATR 72 srs.600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    6. april 2024. | 10:58

    Znači, od sada belosvetski otpad ne samo na putevima, već i na nebu Srbije??

  • Darko

    5. april 2024. | 14:13

    Zasto ne ulozite da napravite dva A 320 nova to bi bio dobar posao.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>