• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Serbia dobija pojačanje: Stiže i osmi ATR 72-600 za regionalne rute

Vreme čitanja: oko 1 min.

YU-ASF je jedan od tri vazduhoplova ovog tipa koji će tokom letnje sezone pojačati kapacitete srpske nacionalne avio-kompanije i povećati broj aviona ATR 72-600 na deset

  • 0
ATR 72 Air Serbia Instagram profil kompanije Air Serbia

Flota kompanije Air Serbia uskoro će postati bogatija za još jedan vazduhoplov: na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu sleteće osmi po redu ATR 72-600.

Ovaj avion već je obavio probne letove i pridružiće se floti srpskog avio-prevoznika u narednim nedeljama, objavila je srpska nacionalna avio-kompanija na svojim kanalima komunikacija. ATR će biti registrovan kao YU-ASF (MSN 1232).

To je jedan od tri vazduhoplova ovog tipa koji će tokom letnje sezone povećati kapacitete srpske nacionalne avio-kompanije i povećati broj aviona tipa ATR 72-600 na deset. 

Podsetimo, Air Serbia je sa kompanijom Nordic Aviation Capital koja je osnovana 1990. - zaključila ugovor o dugoročnom zakupu tri aviona ATR 72-600, čime će flota avio-kompanije imati deset aviona ovog tipa. Nordic Aviation Capital je kompanija čije je sedište u Irskoj, a kancelarije u Singapuru, Danskoj, Dubaiju i Torontu. Ova firma iznajmljuje letelice 60 kompanija u 40 zemalja sveta.

ATR 72-600 YU-ASF star je devet godina što ga čini jednim od mlađih aviona u floti Air erbia. Prethodno je leteo u brazilskoj Azul Linhas Aéreas Brasileiras kao i u portugalskom TAP Express. Trenutna registracija aviona je OY-YGG i prema podacima servisa FlightRadar24 vazduhoplov se nalazi u Tuluzu (QYF).

ATR 72-600 je u utorak 19. marta obavio probni let u okolini francuskog grada.

Dolazak ovog aviona portal Aero.rs već je najavio u februaru ove godine. U tekstu je citiran i generalni direktor kompanije Air Serbia, Jirži Marek, koji je tada ocenio da su avioni ovog tipa - izuzetno profitabilni.

(Aero.rs)

Video: ATR 72 srs.600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>