• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi Airbus A320neo teško oštećen na aerodromu Beč: Otpao ceo horizontalni stabilizator

Vreme čitanja: oko 1 min.

Desni horizontalni stabilizator aviona je otkinut i pao je na asfalt. Desno krilo aviona takođe je oštećeno, pošto je navodno došlo do sudara letelice sa stubom za struju

  • 0
Austrian Airlines A320neo Foto: Shutterstock

Airbus A320neo kompanije Austrian Airlines pretrpeo je ozbiljna oštećenja nakon što je u subotu "došlo do kontakta sa mostom za ukrcavanje" na aerodromu u Beču (VIE).

Tokom incidenta, desni horizontalni stabilizator aviona je otkinut i pao je na asfalt. Desno krilo aviona takođe je oštećeno, pošto je navodno došlo do sudara letelice sa stubom za struju.

Avion registrovan kao OE-LZQ, star godinu dana,  serijskog broja 11467 na letu OS456 sa aerodroma Hitrou (LHR) stigao je na Međunarodni aerodrom Beč u 22.45 i parkirao se na terminal G11.

Sve do ovog trenutka, avion je ostao "parkiran" na aerodromu Beč, a fotografije pokazuju da je avion pretrpeo značajna oštećenja, s potpuno otkinutim stabilizatorom i oštećenim mostom za ukrcavanje pored njega.

U poslednje vreme, incidenti aviona dok su još na zemlji postaju sve češći, piše portal Simple Flying. Proteklih sedam dana obeležilo je tri incidenta:

Prvog aprila, avion A320 kompanije American Airlines došao je u kontakt sa avionom A321, takođe kompanije American, na aerodromu Filadelfija (PHL).

Sledeći incident se desio na aerodromu San Francisko (SFO) u četvrtak, kada je avion A319 kompanije United Airlines udario krilima u drugi avion kompanije United.

Na kraju, u subotu su na aerodromu Hitrou Boeing 787 Virgin Atlantica i Airbus A350 British Airwaysa imali "bliski susret", o čemu je izveštavao i portal Aero.rs.

U martu je Boeing 777-300ER American Airlinesa udario u A321 neo Frontier Airlinesa na aerodromu Majami (MIA).

(Aero.rs)

Video: Pogledajte kako avion od 400 tona sleće prkoseći bočnom vetru: Antonov An-124 iznad Vojvodine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>