• 8

Vreme čitanja: oko 1 min.

Airbus A319 Novak Đoković danas u Mostaru: Otvara se linija posle tri decenije, na prvom letu predsednik Vučić

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Serbia od danas uspostavlja direktnu avio-liniju od Beograda do Mostara, letovi će biti obavljani tri puta sedmično

  • 8
Air Serbia Salinger Igor

Air Serbia (JU) od danas uspostavlja direktnu avio-liniju između Beograda (BEG) i Mostara (OMO), a kako je ranije najavljeno iz ove kompanije, srpski nacionalni avio-prevoznik će do Mostara leteti tri puta nedeljno i to ponedeljkom, petkom i nedeljom.

U redovnom saobraćaju do Mostara će se leteti avionom tipa Embraer 175, preneo je Tanjug.

U rezervacionom sistemu Air Serbia navedeno je da će letovi biti obavljani avionima Embraer E190 avio-kompanije Bulgaria Air koji se očekuju da budu uvedeni u saobraćaj na linijama Air Serbia, kako je Aero.rs već pisao.

Promotivni let Beograd-Mostar JU634 najavljen je danas u 15:30 a sletanje na mostarski Aerodrom u 16:20. Slučajno ili ne, let je planirano da obavi avion Airbus A319 (YU-APC), inače prvi avion koji je poneo boje Air Serbia i koji nosi ime Novak Đoković, pokazuju podaci servisa za praćenje letova Flightradar24.

AERODROM MOSTAR Foto: Shutterstock

Povratni let iz Mostara JU635 planiran je u 17:00, sa sletanjem na beogradski aerodrom u 17:50.

Iz predsedništva je saopšteno da će promotivnom letu i ceremoniji na mostarskom aerodromu prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prvog dana dvodnevne radne posete Bosni i Hercegovini.

Generalni direktor Air Serbia Jirži Marek rekao je ranije prilikom potpisivanja ugovora o uspostavljanju linije da će to pozitivno uticati na ekonomski i privredni rast, olakšati kulturnu razmenu i doprineti još boljoj saradnji na Zapadnom Balkanu.

Direktor Aerodroma Mostar Marko Đuzel rekao je da je za letove između Beograda i Mostara već prodato 2.000 karata, što je ocenio kao odličan početak. Đuzel je istakao da je "avio-linijom sa Beogradom zatvorena priča o četiri haba - Minhen, Zagreb, Rim i Beograd, čime se retko koji aerodrom može pohvaliti", preneo je Tanjug

(Aero.rs)

Video: Dassault Falcon 6X u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepa

    15. april 2024. | 11:55

    Srećno, pohvale za obnavljanje vazdušne linije na relaciji BG- Mostar

  • Sima

    15. april 2024. | 11:54

    Polako uspostavljamo sve linije koje su nekd postojale i otvaramo nove za naše gradjane, udobnije i brže putovanje želimo

  • Luka

    15. april 2024. | 11:54

    Samo pohvale za ovu liniju koja će skratiti vreme putovanjna i olakšati mnogim putnicima

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>