• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osmi ATR 72-600 stigao u flotu Air Serbia, nosi oznaku YU-ASF

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da bi avion ušao u regionalnu flotu i počeo da saobraća, potrebno je da u sledećih nekoliko dana prođe kroz obavezne procedure

  • 1
ATR72 Air Serbia Air Serbia

Osmi avion ATR72-600 srpske nacionalne avio-kompanije sleteo je na beogradski aerodrom Nikola Tesla (BEG) i u narednim danima pridružiće se floti Air Serbia (JU).

Da bi vazduhoplov ušao u redovni regionalni saobraćaj, potrebno je da u sledećih nekoliko dana prođe kroz obavezne procedure. 

ATR72-600 je star devet godina i nosi oznaku YU-ASF; zakupljen je od kompanije Nordic Aviation Capital (NAC). O njegovom dolasku u Srbiju, portal Aero.rs već je pisao.

U boje i oznake srpskog avio-prevoznika avion je ofarban u Tuluzu, a od 10. marta bio je u proceduri primopredaje i tehničkih kontrola u Francuskoj.

Podsetimo, generalni direktor kompanije Jirži Marek prošle godine je najavio povećanje regionalne flote:

"Nastavićemo da razvijamo ovu regionalnu flotu jer je ona važna za veće frekvencije i poboljšanje povezanosti čvorišta i na kraju pomaže u proširenju dugolinijskih linija", rekao je Marek.

Vazduhoplov koji je 17. aprila sleteo na beogradski aerodrom prethodno je leteo u floti brazilske kompanije Azul Linhas Aéreas Brasileiras (AD).

(Aero.rs)

Video: ATR 72 srs.600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miskosuit

    19. april 2024. | 14:17

    Prosirenje flote i nove gubitke koje ce da placa budzet Srbije. Dokle vise???

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>