• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Važno obaveštenje za one koji sutra putuju u Pariz: Otkazuje se let, evo šta kažu iz Air Serbia

Vreme čitanja: oko 1 min.

Let se otkazuje zbog štrajka kontrole letenja u Francuskoj koji je zakazan za četvrtak

  • 0
Air Serbia A330 Airbus Salinger Igor

Srpski nacionalni avio-prevoznik otkazao je sutrašnji let između Beograda i Pariza (JU242) i povratni JU243. Air Serbia saopštila je da je prinuđena da otkaže ove letove zbog štrajka kontrole letenja u Francuskoj, koji je bio  zakazan za četvrtak.

Francuske vazduhoplovne vlasti (DGAC) otkazale su na stotine letova na francuskim aerodromima u četvrtak, 24. aprila, iako je glavni sindikat kontrolora vazdušnog saobraćaja u zemlji - SNCTA odustao od jednodnevnog štrajka nakon postizanja dogovora o višim platama.

DGAC je zamolio aviokompanije da otkažu većinu svojih letova planiranih za četvrtak. Glavni sindikat kontrolora vazdušnog saobraćaja prethodno je upozorio da bi mogao narediti i višednevnu štrajkačku akciju tokom gužvane vikendom oko praznika u maju ako njegovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Avio-kompanijama je saopšteno da će 0ko 55 odsto letova na aerodromu Šarl de Gol (CDG) i oko 75 % na aerodromu Orli (ORY) biti otkazano, baš kao i 65% letova ka aerodromu Marsej (MRS) i oko 45% letova ka drugim aerodromu, javlja francuski Le Monde, citirajući Agenciju Frans Pres.

Putnici koji su pogođeni štrajkom biće prebačeni na letove srpske nacionalne avio - kompanije između Pariza i Beograda, planirane za petak 26. april, navodi se u saopštenju Air Serbia i dodaje da će umesto planiranog aviona tipa Airbus A319 leteti veći avion tipa Airbus A330.

(Aero.rs)

Video: Airbus A319 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>