• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Smena u vrhu Airbus Americas: Nekadašnji šef JetBlue dolazi na čelo kompanije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Robin Hajes je od 2020. do 2022. godine bio i predsednik Upravnog odbora Međunarodne asocijacije za vazdušni prevoz IATA

  • 0
Airbus zgrada natpis Foto: Shutterstock

Nakon najavljenih smena na čelu Boeinga, Airbusova severnoamerička podružnica, Airbus Americas, takođe će dobiti novog direktora. Robin Hajes, nekadašnji šef avio-kompanije JetBlue, preuzeće vođstvo nad poslovanjem Airbusa sa druge strane Atlantika.

Na poziciji generalnog direktora Airbus Americas Hajes će zameniti Džefrija Knitela koji 3. juna odlazi u penziju. Sadašnji CEO ostaće u Airbusu još neko vreme nakon formalnog penzionisanja kako bi pomogao kompaniji u periodu tranzicije menadžmenta.

Robin Hajes je sve do početka ove godine bio na čelu američke niskotarifne avio-kompanije JetBlue. On se povukao sa pozicije generalnog direktora sredinom februara, nakon što je američko Ministarstvo pravde zabranilo spanjanje njegove avio-kompanije i Spirit Airlinesa.

U JetBlue je proveo punih devet godina, a pre toga je 19 godina radio za Britih Airways, piše CNN. Robin Hajes je od 2020. do 2022. godine bio i predsednik Upravnog odbora Međunarodne asocijacije za vazdušni prevoz (International Air Transport Association - IATA).

(Aero.rs)

Video: Prince Aviation Citation M2 let Fridrishafen - Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>