• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kad nemaš sreće na letu: Bili devet sati u avionu pa se vratili odakle su krenuli

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tri sata od Tel Aviva do Dubaija, potom tri sata čekanja u Abu Dabiju, a nakon toga - povratak na matični aerodrom - zbog nezapamćenih padavina u UAE

  • 0
EL AL Boeing 777 Foto: Wikimedia/ Aero Icarus from Zürich, Switzerland Derivative:MathKnight

Devet sati trajala je vazdušna odiseja putnika na letu LY971 kompanije El Al, koji su iz Tel Aviva (TLV) krenuli u Dubai (DXB). Onog dana kada je kiša poplavila pistu.

Redovan let između aerodroma Ben Gurion i aerodroma Dubai ova kompanija obavlja vazduhoplovom Boeing 777-200ER, piše portal Aerotime.

Tako je bilo i 17. aprila, kada je jedan od četiri aviona tog tipa koji poseduje izraelski prevoznik, sa registracijskom oznakom 4X-ECE, poleteo sa piste u Tel Avivu u 02:40, na trosatni let do glavnog grada Ujedinjenih Arapskih Emirata.

EL AL Boeing 777 Wikimedia/Aero Icarus from Zürich, Switzerland

Međutim, s obzirom na to da je dolazni aerodrom bio primoran da se zatvori zbog obilnih kišnih padavina koje su zahvatile region tokom prethodnih 24 sata (o čemu je portal Aero.rs pisao), dok je avion prilazio Dubaiju, postalo je jasno da neće moći da sleti na poplavljenu pistu.

Prema podacima dobijenim sa platforme Flightradar24, 4X-ECE na letu LY971 preleteo je aerodrom u Dubaiju u 05:22 GMT-a na visini od 27.000 stopa i nastavio da leti ka severoistoku. Avion je zatim napravio zaokret samo četiri minuta kasnije i krenuo nazad preko aerodroma u Dubaiju, krećući se  na jugoistok, navodi Aerotime opisujući let izraelskog aviona.

S obzirom na to da sletanje u Dubai nije bilo moguće, posada je odlučila da krene ka Međunarodnom aerodromu Zayed u Abu Dabiju (AUH) s namerom da sačeka prestanak oluje i eventualno se kasnije tokom dana vrati u Dubai.

Izraelski Boeing 777-200 sleteo je na aerodrom u Abu Dabiju oko 06:00 GMT-a i parkirao se kako bi sačekao poboljšanje vremena i otvaranje aerodroma u Dubaiju. Putnici su ostali u avionu u nadi da će stići do odredišta istim avionom.

Posle tri sata - bilo je jasno da se to neće dogoditi. Kapetan je poleteo nazad za Tel Aviv gde je sleteo u u 11:40 GMT - tačno devet sati nakon što je poleteo.

(Aero.rs)

Video: Sletanje i poletanje aviona Boeing 707 izraelskog vazduhoplovstva: Re'em u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>