• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Croatia Airlines spremna za nove avione: Prvi Airbus A220 stiže u junu, drugi u novembru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija je iznajmila ukupno 15 vazduhoplova istog tipa: Tri su u vlasništvu kompanije Azzora, šest će preuzeti od kompanije Griffin Global Asset Management, a preostalih šest će obezbediti Air Lease Corporation

  • 0

Croatia Airlines se priprema za dolazak prvog od 15 poručenih aviona Airbus A220, kojim će u junu početi unifikaciju vazduhoplova i obnovu svoje u proseku 18.6 godina stare flote.

Nacionalni avio-prevoznik Hrvatske još ranije je saopštio da ima nameru da u svojoj floti ima samo jednu vrstu vazduhoplova (umesto tri - koliko je sada slučaj). Drugi Airbus A220 stiže u Hratsku u novembru ove godine, javlja Aerotime.

Kompanija će od tri različite leasing kompanije iznajmiti 15 vazduhoplova. Tri su u vlasništvu kompanije Azzora, šest će preuzeti od kompanije Griffin Global Asset Management, a preostalih šest će obezbediti Air Lease Corporation.

Tokom prvog kvartala 2024. godine, avio-prevoznik je dovršio pripreme za prijem novih aviona. Za te potrebe zaposleni su i dodatni članovi posade, inženjeri, operativno osoblje i osoblje za održavanje letelica ovog tipa.

Avio-prevoznik je takođe već izvršio avansnu uplatu za rezervni Pratt & Whitney GTF motor kako bi opremio svoju nadolazeću flotu, osiguravajući spremnost za eventualne operativne potrebe.

Croatia Airlines Airbus A220 Airbus SAS 2022

Prema izjavama generalnog direktora Croatia Airlinesa Jasmina Bajića, odluka o usvajanju homogene flote doneta je kako bi se ostvarile značajne uštede u operativnim troškovima i da bi se smanjio iznos potreban za održavanje flote.

Kompanija trenutno u floti poseduje 12 letelica. Radi se o tri tipa aviona: četiri Airbusa A319-100, dva A320-200 i šest De Havilland Canada DHC-8-400 turbopropova.

(Aero.rs)

Video: Airbus A319 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>