• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Deseti ATR 72-600 u bojama Air Serbia: "Čarli" uskoro u Beogradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

I ovaj avion nabavljen je kroz dugoročni lizing aranžman od kompanije Nordic Aviation Capital, koja sarađuje sa više od 60 kompanija širom sveta

  • 1
ATR 72-600 AIR SERBIA Foto: Instagram/airserbia

Nacionalna avio-kompanija Srbije uskoro dobija i poslednje najavljeno pojačanje u floti aviona ATR 72-600 namenjenih za regionalni saobraćaj: na društvenim mrežama Air Serbia se pohvalila fotografijom snimljenom neposredno posle farbanja vazduhoplova sa registarskom oznakom YU-ASC.

Air Serbia je ovu letelicu (kao i prethodne dve), nabavila kroz dugoročni lizing aranžman od kompanije Nordic Aviation Capital, specijalizovane za iznajmljivanje aviona, čije je sedište u Dablinu, a predstavništva u Singapuru, Danskoj, Dubaiju i Torontu.

Nordic Aviation Capital ima ugovore sa više od 60 kompanija iz preko 40 zemalja širom sveta. Prethodni ATR 72-600 sa registracijom YU-ASE koji je nabavljen od ove kompanije stigao je na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu pre dve nedelje.

Zanimljivo je da je u jugoslovenskom registru civilnih aviona slovo C određeno vreme preskakako iz - verovali ili ne - sujevernih razloga! Posle nekoliko decenija, prvi je slovo C na kraju registracije poneo DC-10 YU-AMC a potom i prvi A319 Air Serbia YU-APC nazvan Novak Đoković.

Charlie ATR 72-600 očekuje se uskoro u saobraćajau i star je osam i po godina. Kao nov isporučen je brazilskoj avio-kompaniji Azul u decembru 2015. godine.

ATR je za ovu kompaniju leteo samo pet meseci, da bi potom bio isporučen portugalskoj kompaniji TAP Express u čijoj floti se nalazio sve do kraja 2022. godine, može se videti na platformi Airfleets.net.

(Aero.rs)

Video: ATR72-600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>