• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bizarna nesreća: Hidroavion star 75 godina prilikom poletanja udario u čamac i povredio dve osobe

Vreme čitanja: oko 1 min.

U trenutku kada je Beaver krenuo iz pristaništa za hidroavione da bi poleteo na panoramski let oko zaliva, iz za sada nepoznatih razloga udario je u čamac

  • 0

Dve osobe su hospitalizovane nakon što se hidroavion De Haviland DHC-2 Beaver sa pet putnika i jednim članom posade sudario sa čamcem u Coal Harbouru (Vankuver, Britanska Kolumbija, Kanada) potvrdio je za kanadski javni servis - CBC Džeret Grej, zamenik komandira vatrogasno-spasilačke jedinice Vankuvera.

Do udesa hidroaviona u vlasništvu kompanije kompanije Harbour Air došlo je, prema javno dostupnim podacima platforme Aviation Safety Network koja beleži avionske udese - u subotu, 8. juna oko 13 sati po lokalnom vremenu.

U trenutku kada je Beaver krenuo iz pristaništa za hidroavione da bi poleteo na panoramski let oko zaliva, iz za sada nepoznatih razloga udario je u čamac,  javlja Aerotime. Istragu o ovom incidentu otvorio je Kanadski odbor za bezbednost saobraćaja (Canadian Transportation Safety Board).

Povređeni su putnici čamca, dok je deset osoba iz aviona i čamca - koje su prošle bez povreda - evakuisano blizu Brockton Pointa u Stenli Parku.

Kompanija Harbour Air, sa sedištem u Vankuveru, jedna je od najvećih operatera hidroaviona na svetu, sa flotom od 40 letelica, koja obavlja čarter i turističke duž obale Britanske Kolumbije i njenih mnogobrojnih ostrva i zaliva.

dhc-2 beaver Foto: Shutterstock

Ova kompanija svojim vazduhoplovima povezuje centar Vankuvera sa Sijetlom u državi Vašington (SAD).

DHC-2 Beaver koji je učestvovao u ovom incidentu proizveden je 1949. godine pod serijskim brojem 39i nosio je registraciju C-FFHA. Pre pet godina ovaj avion je - kao i drugi vazduhoplovi ovog tipa kompanije Harbour Air - prepravljen da leti na električni pogon.

dhc-2 beaver Foto: Wikipedia

Ovaj slučaj sličan je udesu koji se na gotovo istom mestu desio pre 25 godina, kada je hidroavion koji je dolazio iz Viktorije pokušao da sleti i tom prilikom - udario u čamac sa dva putnika koji su tom prilikom povređeni. Jedan od njih je hospitalizovan zbog slomljenih rebara i kolapsa pluća. U hidroavionu - niko nije bio povređen.

(Aero.rs)

Video: Antonov Airlines An-124

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>