• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Povučena tužba, postignut sporazum: Psi mogu u avione sa istog terminala kao i drugi putnici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija se obavezala da dostavlja izveštaje i da, ukoliko proda više od devet sedišta u avionu, o tome obavesti upravu okruga

  • 0
Bark Air Bark Air

Da li je u pitanju reakcija na lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama, ili je ipak u pitanju džentlmenski sporazum - nije poznato. Tek, pravni zastupnik okruga Vestčester povukao je tužbu protiv kompanije BarkAir.

Tako se okončala kriza između državne uprave i prve avio kompanije posvećene prevozu pasa, koja je počela 30. maja ove godine, nakon što je pravni zastupnik Vestčestera podneo tužbu protiv kompanije, o čemu je portal Aero.rs pisao.

Razlog za tužbu bili su propisi na aerodromu ovog njujorškog predgrađa, u kojima se navodi da VIP terminal mogu da koriste samo avioni sa devet i manje sedišta, dok kompanija obavlja letove avionom koji je registrovan za 14 putnika, piše Aerotime.

Sada, kada je tužba povučena, Okrug i kompanija potpisali su sporazum po kom BarkAir može da nastavi sa svojim operacijama sa aerodroma Westchester (HPN) bez prekida, ali mora da obavesti okrug ako proda više od devet karata za let prema Los Anđelesu ili Londonu.

BarkAir se obavezao i da dostavlja mesečne izveštaje o broju prodatih sedišta za - ljudske - putnike na letovima ka Njujorku i sa aerodroma koji se nalazi na pedesetak kilometara od gradskog jezgra.

(Aero.rs)

Video: Prince Aviation instalirao Certus internet sistem u Cessna Citation 525

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>