• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpska avio-kompanija u Guangdongu: Strateško partnestvo sa kineskom pokrajinom sa 130 miliona stanovnika

Vreme čitanja: oko 2 min.

Guangdong, pokrajina u južnoj Kini, predstavlja jedno od najvažnijih središta ekonomskog razvoja i industrije u zemlji

  • 0

Delegacija Air Serbia, predvođena generalnim direktororom Juržijem Marekom i direktorom za komercijalu i strategiju Boškom Rupićem, održala je kako je navedeno iz srpske avio-kompanije "značajan sastanak" sa Guangdong Provincial Tourism Holdings (Guangdong pokrajinsko turističko holding preduzeće), Guangdong Airport Group i avio-kompanijom China Southern Airlines.

A330 Salinger Igor
Airbus A380 China Southern Airlines Foto: Wikimedia/Melv_L - MACASR

Tokom sastanka, Jirži Marek i Hu Ji Ming, sekretar partije i predsednik upravnog odbora, potpisali su Okvirni sporazum o strateškoj saradnji između Air Serbia i Guangdong Provincial Tourism Holdings Co.

"Ovaj sporazum je dokaz sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Kine i Srbije, koje je rezultat inicijative Pojas i put. Od 2015. godine, Guangdong pokrajinska vlada aktivno radi na produbljivanju saradnje u turizmu, što se savršeno uklapa sa misijom Air Serbia" navodi srpska nacionalana avio-kompanija.

"U kombinaciji sa bogatim resursima i dubokim uticajem Guangdong Provincial Tourism Holdings u turističkoj industriji, ovo partnerstvo je postavljeno da unapredi razvoj turističkog tržišta i ojača našu saradnju. Zajedno, težimo postizanju pragmatizma, reciprociteta, obostrane koristi i rezultata koji donose dobit za obe strane", navela je Air Serbia u objavi na mreži Linked In.

Srpska nacionalna avio-kompanije namerava da uvede letoveza Šangaj, za koji je obezbedila slotove (prava sletanja) za dva nedeljna leta i Guangdžou, za koji ima dozvole za tri nedeljne rotacije. Prva destinacija u Kini Air Serbia je Tjenđin (TSN) za koji su letovi uvedeni decembra 2022. godine. Letovi će se obavljati širokotrupnim avionima Airbus A330 čiji broj u floti avio-kompanija namaeera da duplira do kraja godine.

Air Serbia Salinger Igor

Guangdong, pokrajina u južnoj Kini, predstavlja jedno od najvažnijih središta ekonomskog razvoja i industrije u zemlji. Sa površinom od oko 179.800 kvadratnih kilometara, Guangdong je dom za približno 126 miliona stanovnika, prema proceni iz 2021. godine.

Glavni grad pokrajine je Guangzhou, dok je Shenzhen poznat kao globalni centar za tehnologiju i inovacije. Guangdong je najbogatija pokrajina u Kini, sa bruto domaćim proizvodom (BDP) koji prelazi 1,6 biliona američkih dolara, prema podacima iz 2020. godine.

Industrijski razvoj u Guangdongu je impresivan, sa značajnom proizvodnjom elektronike, tekstila, igračaka, kao i automobilskoj i petrohemijskoj industriji. Ova pokrajina je ključna tačka za kineske trgovinske i ekonomske reforme, zahvaljujući svojoj strateškoj poziciji uz obalu Južnog kineskog mora.

Turizam takođe igra važnu ulogu u Guangdongu, privlačeći posetioce svojim istorijskim i kulturnim znamenitostima. Među najpoznatijim atrakcijama su Hram predaka porodice Chen u Guangzhouu, ostrvo Shamian, kao i moderne atrakcije u Shenzhenu.

Sa svojim bogatim resursima, strateškim položajem i dinamičnim ekonomskim rastom, Guangdong ostaje ključna pokrajina u kineskoj ekonomskoj i kulturnoj pejzaži.

(Aero

Video: Prince Aviation instalirao Certus internet sistem u Cessna Citation 525

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>