• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Serbia želi čak osam dugolinijskih aviona: U narednih pet godina planirano dupliranje širokotrupne flote

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postojeći petogodišnji plan aviokompanije predviđa rad sa osam aviona za dugolinijske operacije i dalje širenje mreže dugolinijskih destinacija, prenosi o poslovanju Air Serbia uvek dobro informisanji Ex-Yu Aviation

  • 0
A330 Salinger Igor

Srpska nacionalna avio kompanija Air Serbia (JU), koja danas proslavlja 97 godina od osnivanja predratnog Aeroputa, planira da u ne tako dalekoj budućnosti obavlja interkontinentalni saobraćaj sa čak osam širokotrupnih aviona , prenosi o poslovanju Air Serbia uvek dobro informisanji Ex-Yu Aviation.

Postojeći petogodišnji plan aviokompanije predviđa rad sa osam aviona za dugolinijske operacije i dalje širenje mreže dugolinijskih destinacija. Plan naglašava da će uvođenje dodatnih udaljenih tržišta postajati lakše kako aviokompanija nastavlja da širi svoju mrežu destinacija, navodi ovaj izvor.

A330 Salinger Igor

Air Serbia očekuje svoj treći širokotrupni avion krajem jula ili početkom avgusta, a avion će otići na održavanje u Lufthansa Technic 1. jula, gde će se izvršiti remont stajnog trapa jer je dostigao maksimalni broj ciklusa. Tačan datum isporuke zavisiće od dostupnosti rezervnih delova za stajni trap

Air Serbia očekuje dolazak četvrtog A330-200 u septembru ili oktobru. Oba aviona će, kako je navedeno, imati istu kabinu i sedišta kao i oni koje je prethodno koristila Etihad Airways na svojoj floti A330.

Očekuje se da će i dva širokotrupna aviona koja su već u upotrebi za Air Serbia biti preuređena sa istim sedištima kako bi cela flota A330 imala isti enterijer, po planu unifikacije flote o čemu je Aero.rs nedavno pisao.

Poslednjih godina, Air Serbia je ubrzala uvođenje dugolinijskih ruta u svoju mrežu, počevši sa Njujorkom (JFK) 2016, Tianjinom 2022, Čikagom 2023, i sa Šangajem i Guangzhouom koji će biti pokrenuti u četvrtom kvartalu 2024. Očekuje se da će aviokompanija dodati Majami u svoju mrežu 2025.

Podsetimo, srpska nacionalna avio kompanija je prošlog petka dostigla cilj udvostručenja svoje flote ATR72 turboprop aviona kada je primila svoj deseti ATR72-600, o čemu je Aero.rs prvi izvestio.

(Aero.rs)

Video: Posao na 11.000 metara: Kabinska posada Air Serbia na letu Beograd -Pariz

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>