• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Primećujete li razliku: Croatia Airlines predstavila novi vizuelni identitet, ovako će izgledati novi A220

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najavljuje se skorašnje predstavljanje novih uniformi koje treba da prate standarde novog vizuelnog identiteta Croatia Airlines

  • 0

Croatia Airlines (OU) predstavila je danas (18. jun) novi vizuelni identitet kompanije koji uključuje i redizanirano bojenje aviona.

U sedištu Croatia Airlines sitno se odbrojava do dolaska potpuno novih aviona Airbus A220. Letelice još uvek nisu napustile fabričke hale, avio-kompanija je već predstavila rendere nove šeme bojenja aviona kao i vizuelni identitet.

Karakteristične "kockice", izvedene iz državnog grba Republike Hrvatske, odnosno popularne šahovnice, ostaće simbol Croatia Airlines i u budućnosti ali će njena prezentacija na trupu Airbusa A220 biti blago modifikovana u odnosu na sadašnju koja krasi njenu postojeću flotu.

Autorica i ovog (re)brandinga je Ivana Ivanković, kompanijska dizajnerka hrvatskog nacionalnog avio-prevoznika i slobodno možemo reći zaštitno lice Croatia Airlines poslednje skoro tri decenije kada je u pitanju vizuelni identitet.

"Konkretno, logotip ima za nijansu deblja slova, no nije promenjen karakter logotipa, dok je boja logotipa za nijansu tamnija...Redizajniran logotip je dinamičan element koji podseća na rep vazduhoplova. Novi znak (logo) i redizajn aiona potvrđuju važnost hrvatskog nacionalnog identiteta i uloge Croatia Airlinesa za hrvatsku državu", navodi se u saopštenju avio-kompanije.

Croatia Airlines je pored budućeg izgleda samih aviona prezentovala i sama sedišta u koja će takođe biti utisnut logo prevoznika. Najavljuje se skorašnje predstavljanje novih uniformi koje treba da prate standarde vizuelnog identiteta Croatia Airlines.

U ugovoru vrednom 500 miliona američkih dolara, hrvatska avio-kompanija će iznajmiti dvanaest novih A220-300 i tri A220-100 na period od dvanaest godina, nakon čega će avioni ili biti vraćeni vlasnicima ili će se produžiti ugovori.

Prvi avion za Croatia Airlines trenutno je u fazi farbanja i uskoro treba da stigne u hrvatsku prestonicu. Biće registrovan kao 9A-CAE i planirano je da obavi prvi let na liniji između Zagreba (ZAG) i Frankfurta (FRA).

(Aero.rs)

Video: Dassault Falcon 6X u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>