• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi Airbus A220-300 Croatia Airlinesa zvaće se Zagreb, povezivaće hrvatski glavni grad, Split i Frankfurt

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avion će postepeno biti raspoređen na druge evropske rute iz hrvatske prestonice. A220 još nije zvanično uvršten u red letenja Croatia Airlinesa

  • 0
Croatia Airlines Airbus A220 Airbus SAS 2022

Prvi Airbus A220-300 koji bi trebalo da bude isporučen Croatia Airlinesu u narednih nekoliko nedelja, odmah će ući u flotu kako bi pojačao mogućnosti ovog prevoznika.

Prva ruta kojom će leteti avion koji će nositi ime Zagreb je između glavnog grada Hrvatske i Frankfurta. Ovo je ranije već najavila Croatia Airlines.

Nakon toga, novi avion će povezati Split i Frankfurt, potvrdio je generalni direktor Jasmin Bajić. 

Airbus A220-300 biće (do dolaska sledećeg aviona) korišćen u rotaciji Zagreb - Frankfurt - Split - Frankfurt - Zagreb, odnosno na letovima OU416/OU413/OU412/OU411.

Avion će postepeno biti raspoređen na druge evropske rute iz hrvatske prestonice. A220 još nije zvanično uvršten u red letenja Croatia Airlinesa.

Prvi Airbus A220-300 za hrvatsku kompaniju trebalo je već da bude isporučen, ali je u poslednjem trenutku došlo do odlaganja isporuke, o čemu je portal Aero.rs pisao.

Video: Aero.rs u kokpitu Prince Aviation Citation M2: Fridrishafen - Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>