• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedna porudžbina za Boeing 777X: Qatar Airways kupuje širokotrupne avione nove generacije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reč je o narudžbi koja je dogovorena ranije ove godine ali je u bazi podataka kompanije Boeing ista bila označena kao porudžbina "neidentifikovanog" kupca

  • 0
Boeing 777X Foto: Shutterstock/Falcons Spotters

Avio-kompanija Qatar Airways naručila je nove Boeing 777X avione. Reč je o drugoj porudžbini za novu generaciju modela B777 na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu vazduhoplovstva u Farnborou (Farnborough International Airshow).

Boeing je u utorak 23. jula saopštio da je Qatar Airways potpisao ugovor za kupovinu 20 B777-9. Reč je o narudžbi koja je dogovorena ranije ove godine ali je u bazi podataka kompanije Boeing ista bila označena kao porudžbina "neidentifikovanog" kupca.

Qatar Airways Boeing 777 Shutterstock

Qatar Airways sada ima ukupno 60 naručenih putničkih B777-9. Prevoznik iz Dohe bio je i prvi naručilac teretnog B777-8, a ovaj tip aviona naručio je u ukupno 34 primerka.

Model B777X naslednik je porodice aviona B777 sa kojom je Boeing ostvario veliki komercijalni uspeh. Nova generacija aviona ima drugačiji dizajn krila kao i efikasnije motore što B777X garantuje manju potrošnju goriva i emisije štetnih gasova.

Boeing je sredinom jula započeo sertifikacione letove za svoj novi širokotrupni avion o čemu je Aero.rs detaljnije pisao.

(Aero.rs)

Video: Prince Aviation instalirao Certus internet sistem u Cessna Citation 525

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>