• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Croatia Airlines iščekuje Split do kraja godine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Treći avion, koji je već dobio svoj serijski broj, treba da stigne u martu 2025. godine, a do decembra sledeće godine stići će još pet aviona

  • 0

Drugi Airbus A220-300 hrvatske nacionalne avio-kompanije koji se odavno nalazi na proizvodnoj traci Airbusa u fabrici u Montrealu trebalo bi da bude isporučen Croatia Airlinesu krajem ove godine.

Prema rečima izvršnog direktora avio-kompanije, Jasmina Bajića, avion, koji će biti nazvan Split, biće isporučen avio-kompaniji krajem novembra ili početkom decembra, javlja Ex-Yu Aviation.

"Treći avion, koji je već dobio svoj serijski broj, treba da stigne u martu 2025. godine, a do decembra sledeće godine stići će još pet aviona, što znači da će Croatia Airlines do kraja 2025. godine imati ukupno osam novih aviona. Još četiri će biti dodata 2026. godine, a još tri 2027. godine", rekao je Bajić.

Kao što je ranije objavljeno, prva komercijalna usluga za prvi A220-300 avion Croatia Airlines-a biće 6. avgusta, između Zagreba i Splita. Danas, avion obavlja let za sertifikaciju između Zagreba i Dubrovnika.

(Aero.rs)

Video: Otvaranje linije Izmir-Tivat Air Montenegro

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>