• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jaka turbulencija na letu iz Istanbula za Tajpej: Povređeni putnici i članovi posade

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hitne službe na aerodromu u Tajpeju pružile su medicinsku pomoć putnicima i članovima posade, a dvoje njih je zbog ozbiljnosti povreda prevezeno u bolnicu

  • 0
Turkish Airlines Boeing 777 Foto: Shutterstock

Nekoliko putnika i članova posade na letu Turkish Airlines zadobilo je povrede usled turbulencija. Još jedan u nizu incidenata sa jakim turbulencijama završio se hospitalizacijom putnika.

Incident se dogodio u četvrtak 5. septembra na letu Turkish Airlines TK24 od Istanbula (IST) do Tajpeja (TPE). Tokom preleta Boeing 777-300ER (TC-JJE) iznad Kine, na oko 10.100 metara nadmorske visine, došlo je do jakih turbulencija, preneo je The Aviation Herald.

Na video snimku nastalom u avionu turske avio-kompanije jasno se vidi kako su odeća, hrana i druge stvari razbacane po kabini  Četiri putnika i dva člana posade su bila povređena ali je uprkos tome letečka posada odlučila da nastavi putovanje ka Tajpeju.

Avion je dva sata kasnije bezbedno sleteo na tajvanski aerodrom. Hitne službe su pružile medicinsku pomoć putnicima i članovima posade, a dvoje njih je zbog ozbiljnosti povreda prevezeno u bolnicu.

Podaci servisa za praćenje letova FlightRadar24 ukazuju na to da se Boeing 777 zadržao na zemlji četiri sata pre nego što je poleteo za Istanbul. Čini se da Boeing 777 nije oštećen jer je tokom četvrtka i petka nastavio redovno da leti.

Let TK24 od Istanbula do Tajpeja Foto: FlightRadar24

Turbulencije postaju sve ozbiljniji problem za avio-industriju. Prethodnih meseci beleži se veliki broj incidenata koji rezultuju ozbiljnim povredama - dok je na jednom letu došlo i do pogibije putnika, o čemu je Aero.rs pisao.

Avio-kompanije se trude da ublaže posledice turbulencija, a jedna od mera tiče se i hrane u avionim. Korean Air je sredinom avgusta prestao da služi nudle punicima u ekonomskoj klasi usled rizika od turbulencija, odnosno prosipanja tople testenine i potencijalnih opekotina na ljudskoj koži.

(Aero.rs)

Video: Helikopteri protiv vatrene stihije u Nacionalnom parku Sutjeska: AB212, Airbus H215, UH-1 i AW119

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>