• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Top lista najtačnijih avio-kompanija u Evropi: Evo čiji su letovi najmanje kasnili

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da su među najtačnijim avio-kompanijama upravo one iz Španije jasno je kada se pogleda statistika Air Europa, Iberia, Vueling i Iberia Express

  • 0
Boeing 737 Salinger Igor

Leto je period kada se na evropskom nebu beleži rekordan broj letova zbog čega se često stvaraju gužve na aerodromima, a prevoznici neretko kasne sa polascima. Veći putnički promet ipak nije jednak izazov za sve avio-kompanije, a ovo su prevoznici koji su tokom avgusta zabeležili najmanja kašnjenja.

Skandinavski SAS zauzeo je prvo mesto na listi najtačnijih avio-kompanija u avgustu ove godine. Prevoznik sa severa Evrope je 83,53% letova u mreži obavio na vreme što je za 9% više nego u julu, preneo je Simple Flying.

Avion SAS Scandinavian Airlines Foto: Shutterstock

SAS je najveći broj letova obavio sa aerodroma u Kopenhagenu (CPH), a za njim slede Oslo (OSL) i Stokholm (ARN).

Srebrnu medalju u kategoriji avio-kompanija sa najviše letova obavljenih na vreme je dobila Iberia Express. Ukupno 83,43% letova španske regionalne avio-kompaniji je na konačnu destinaciju stiglo na vreme. Icelandair je imao nešto slabiji, ali još uvek dobar rezultat od 82,35%.

To je bilo dovoljno da islandskog nacionalnog prevoznika pozicionira na treće mesto liste najtačnijih evropskih kompanija u avgustu.

Vueling letovi bili su tačni u 79,27% slučajeva, dok je 78,56% letova Norwegian Air obavljeno na vreme. Da su među najtačnijim avio-kompanijama upravo one iz Španije jasno je kada se pogleda statistika Air Europa i Iberia. Ukupno 78,55%, odnosno 78,43% letova u avgustu je obavljeno na vreme, preneo je Simple Flying.

Holandski KLM je u avgustu obavio 78,06% letova bez kašnjenja, a Finnair postigao rezultat od 76,66%. Na desetom mestu najtačnijih avio-kompanija Evrope nalazi se i Norwegian Air Sweden sa zabeleženih 75,12% letova bez kašnjenja.

(Aero.rs)

Video: Air Serbia Airbus A319

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>