• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Canada postigla sporazum sa pilotima u poslednjem trenutku, izbegnut veliki štrajk

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prevoznik i njegova podružnica Air Canada Rouge, koji obavljaju gotovo 670 letova dnevno i prevoze oko 110.000 putnika kao i teret će nastaviti da lete normalno

  • 0
Avion Boing Boeing 787 Dreamliner Air Canada Foto: Shutterstock

Air Canada je u poslednjem trenutku postigla preliminarni dogovor sa sindikatom pilota o novom četvorogodišnjem kolektivnom ugovoru i praktično sprečila štrajk koji je bio najavljen za sledeću nedelju.

Avio-kompanija je zbog štrajka o kom je pisao portal Aero.rs planirala postepeno otkazivanje letova od ponedeljka, s mogućnošću potpunog gašenja operacija u sredu, 18. septembra.

Prevoznik i njegova podružnica Air Canada Rouge, koji obavljaju gotovo 670 letova dnevno i prevoze oko 110.000 putnika kao i teret, sada će nastaviti da lete normalno, javlja CNBC.

Air Canada Rouge Foto: Shutterstock

Uslovi novog sporazuma sa Udruženjem pilota vazdušnih linija (ALPA), koje predstavlja više od 5.200 pilota, ostaće poverljivi dok članovi ne izglasaju ratifikaciju, što se očekuje tokom narednog meseca.

Dve strane su pregovarale o novom ugovoru poslednjih 15 meseci, a piloti su zahtevali povećanje plata kako bi se smanjio jaz u platama u odnosu na njihove kolege iz velikih američkih aviokompanija, poput United Airlinesa.

B777 Air Canada Salinger Igor

Piloti u američkim avio-kompanijama su u poslednje dve godine ispregovarali značajno povećanje plata (oko 42%) zbog porasta broja letova i nedostatka osoblja.

Kao rezultat toga, neki piloti Uniteda, prema podacima udruženja pilota, sada zarađuju 92% više od svojih kolega u Air Canada. U 2013. godini razlika u platama bila je samo 3%.

(Aero.rs)

Video: Helikopteri Mi-35P sa srpskim oznakama: Generalna proba prikaza Zastava 2024

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>