• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Serbia u septembru prevezla 470.000 putnika

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za prvih devet meseci ove godine, avionima Air Srbije letelo je gotovo tri i po miliona putnika, što je rast od 7,8 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne godine

  • 0
A319 Air Serbia Salinger Igor

Air Srbija je tokom septembra 2024. godine prevezla ukupno 476.592 putnika u redovnom i čarter saobraćaju, što predstavlja povećanje od 4,3 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine. Sa aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu, nacionalna avio-kompanija obavila je čak 4.815 letova, odnosno četiri odsto više nego u septembru 2023. Za prvih devet meseci ove godine, avionima Air Srbije letelo je gotovo tri i po miliona putnika, što je rast od 7,8 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

„Zabeleženi mesečni rezultati tokom septembra pokazuju da je interesovanje putnika za letovima naše kompanije ka različitim destinacijama širom Evrope i dalje veliko. Zahvaljujući tome, tokom prošlog meseca prevezli smo više od 470 hiljada putnika. Poslednji dan u tom mesecu bio je posebno važan za srpsku nacionalnu avio-kompaniju, s obzirom na to da smo pokrenuli direktnu liniju između Beograda i Guangdžoua. To je naša druga destinacija u Narodnoj Republici Kini i četvrta u dugolinijskom saobraćaju. Mreža Air Srbije nastaviće da se razvija i u narednom periodu, što će nadamo se doprineti još većoj potražnji za letovima naše kompanije“, izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Air Srbije.

Air Serbia september Foto: AirSerbia.com

Najpopularnije destinacije Air Srbije tokom septembra u regionu bile su Tivat i Podgorica, u zapadnoj Evropi Cirih, Pariz, Amsterdam, Barselona i Rim, dok su u evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi bili do Istanbula, Larnake i Atine.

(Aero.rs)

Video: Otvaranje novog hagara Prince Aviation: Avio-glamur u novom "dvorcu Princa"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>