• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Embraer isporučio 57 aviona u trećem kvartalu 2024. godine

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vrednost čvrstih narudžbina na kraju trećeg kvartala dostigla je 22,7 milijardi dolara, što je porast od 25% u odnosu na isti period prošle godine, i najviši nivo u poslednjih devet godina

  • 0

Brazilski proizvođač aviona Embraer zabeležio je značajan rast isporuka u trećem kvartalu 2024. godine, dostigavši brojku od 57 isporučenih aviona. To je čak za trećinu više u poređenju sa istim periodom prošle godine, kada je isporučeno 43 aviona, a za 24% više u odnosu na prethodni kvartal. Ovaj rezultat ukazuje na nastavak pozitivnog trenda rasta kompanije u post-pandemijskom periodu, piše Flightglobal.

Tokom trećeg kvartala, Embraer je isporučio 16 komercijalnih aviona, uključujući četiri modela E175, dva E190-E2 i deset E195-E2. Pored komercijalnih aviona, kompanija je isporučila i 41 poslovni avion, od čega su 22 bila laki avioni, a 19 srednje veličine.

Jedan od ključnih događaja tokom ovog kvartala bila je isporuka dva vojna transportna aviona C-390 Millennium – prvi primerak isporučen je mađarskom vazduhoplovstvu, dok je sedmi po redu isporučen brazilskom vazduhoplovstvu.

Vrednost čvrstih narudžbina na kraju trećeg kvartala dostigla je 22,7 milijardi dolara, što je porast od 25% u odnosu na isti period prošle godine, i najviši nivo u poslednjih devet godina. Komercijalne narudžbine iznose 11,1 milijardu dolara, što predstavlja porast od 30% u poređenju sa prošlom godinom, a uključuju 374 aviona – 175 E175, 27 E190-E2 i 172 E195-E2.

Jedan od najznačajnijih događaja bio je početak isporuka E2 aviona pod ugovorom sa leasing kompanijom za LOT Polish Airlines, gde je planirano da do kraja godine budu isporučena još dva aviona. Pored toga, Virgin Australia je tokom kvartala naručio osam E190-E2 aviona.

U segmentu poslovnih aviona, Embraer je isporučio četiri modela Phenom 100, 18 Phenom 300, devet Praetor 500 i deset Praetor 600 aviona. Zaliha narudžbina u ovom segmentu dostigla je 4,4 milijarde dolara, što je za 3% više u poređenju sa istim periodom prošle godine.

U vojnom segmentu, Embraer je takođe zabeležio značajan rast. Na kraju trećeg kvartala, vojni backlog je iznosio 3,6 milijardi dolara, što predstavlja porast od 70%. Tokom Farnborough International Airshowa, Embraer je potpisao novi ugovor za nabavku devet C-390 aviona sa Holandijom i Austrijom, dok je A-29 Super Tucano nastavio svoj uspešan put sa prodajnim ugovorima sa Paragvajem i Urugvajem.

Ovaj kvartal predstavlja važan korak napred za Embraer, koji nastavlja da beleži rast u svim segmentima – komercijalnom, poslovnom i vojnom, uz snažan rast narudžbina i pozitivne poslovne rezultate.

(Aero.rs)

Video: Snimak obuke na helikopterima Mi-35 na vojnom aerodromu Morava u Lađevcima kod Kraljeva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>