• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Emirates blizu odluke o budućoj teretnoj floti između Boeing 777-8F i Airbus A350-1000F

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova odluka će imati veliki uticaj na budućnost teretnog poslovanja Emirates-a, a ishod će biti poznat do kraja 2024. godine, kada će kompanija zvanično odabrati koji model će predvoditi njihovu buduću flotu teretnih aviona

  • 0
Emirates cargo Foto: Shutterstock

Avio-kompanija Emirates planira da do kraja godine donese odluku o svojoj budućoj kargo floti, birajući između dva vodeća aviona: Boeing 777-8F i Airbus A350-1000F. Ova odluka se odnosi na period od 2028. godine i biće važna za dalji razvoj i jačanje Emirates SkyCargo operacija. Najava dolazi nakon što je Emirates potpisao ugovor za još pet Boeing 777F aviona, čime će dodatno proširiti svoju teretnu flotu.

Kompanija je već naručila 35 putničkih aviona Boeing 777-8, pored kojih će Emirates tokom ove godine svojoj putničkoj floti dodati i prvi Airbus A350-900. Iako do sada nije naručivala Airbus A350-1000, ovaj model se sada razmatra kao potencijalni dodatak teretnoj floti.

“Naša vizija za naredni period uključuje donošenje odluke o budućoj teretnoj floti do kraja ove kalendarske godine, kako bismo planirali kapacitete za 2028. i naredne godine,” saopšteno je iz kompanije. Uz naručene nove teretne letelice, Emirates će imati 14 Boeing 777F aviona u periodu od 2025. do 2026. godine.

Pored novih narudžbina, Emirates je produžio zakup četiri postojeća 777F aviona, čime je osigurano dalje jačanje SkyCargo flote. Trenutno, kompanija operiše sa 11 teretnih Boeing 777F aviona, a nova narudžbina će povećati taj broj na 21 do kraja 2026. godine.

Emirates cargo Foto: Shutterstock

Potražnja za uslugama Emirates SkyCargo-a beleži značajan rast, posebno kako Dubai postaje sve važniji globalni logistički centar. Predsednik kompanije, šeik Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, istakao je da ovo ukazuje na uspeh prilagođenih rešenja Emirates SkyCargo-a koja ispunjavaju specifične potrebe klijenata u različitim industrijama.

Uprkos izazovima sa kojima se Boeing suočava, uključujući kašnjenja u programu 777X, Emirates i dalje podržava američkog proizvođača, te planira konverziju deset Boeing 777-300ER aviona u teretne letelice kako bi povećao kapacitete i odgovorio na rastuću potražnju na tržištu.

Ova odluka će imati veliki uticaj na budućnost teretnog poslovanja Emirates-a, a ishod će biti poznat do kraja 2024. godine, kada će kompanija zvanično odabrati koji model će predvoditi njihovu buduću flotu teretnih aviona.

(Aero.rs)

Video: Snimak obuke na helikopterima Mi-35 na vojnom aerodromu Morava u Lađevcima kod Kraljeva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>