• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aeromiting Skoplje 2023: Dačić i Kovačevski ispred stare jedrilice "Ilindenka"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dačić je u društvu premijera Severne Makedonije Dimitra Kovačevskog obišao deo postavke, a vidimo ih ispred restaurirane stare jedrilice Ilindenka, koja se proizvodila u fabrici 20, maj u Skoplju pedesetih godina

  • 1
Aeromiting Skopje 2023 Dragan Cvetic

Glavni grad Severne Makedonije Skoplje danas (subota 16.9) je domaćin velikog međunarodnog aeromitinga koji se održava na aerodromu Stenkovec pored Skoplja, a povodom 100 godina Aero Kluba Skoplje.

Na aeromitingu kao sto je Aero.rs juče pisao i prvi objavio fotografije sa probe, odnosno uvežbavanja prikaza, učestvuju i pripadnici RViPVO Vojske Srbije, i to 101. lovačke avijacijske eskadrile Vitezovi iz 204. vazduhoplovne brigade sa avionima MiG-29 (L-18), 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile Kurjaci sa Ušća avionima V-54 Lasta, 119. mešovite avijacijske eskadrile Zmajevi iz sastava 98. vazduhoplovne brigade sa helikopterima Airbus H145M.

U Skopje je danas došao i ministar inostranih poslova i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

Dačić je u društvu premijera Severne Makedonije Dimitra Kovačevskog obišao deo postavke, a naš kolega Dragan Cvetić ga je fotografisao ispred restaurirane stare jedrilice Ilindenka, koja se proizvodila u fabrici 20, maj u Skoplju pedesetih godina. Napravljeno je samo četiri primerka.

Pogledajte galeriju fotografija sa početka ove vazduhoplovne manifestacije, najveće ove sezone u regionu nekadašnje zajedničke države

(Aero.rs/SI)

Video: Dan zastave Republike Srbije: Helikopterska Jedinica MUP-a pozdravlja Beogradjane

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S.z

    16. septembar 2023. | 15:20

    Po ovome se vidi koliko smo ozbiljnu državu nekada imali i pratili svetsku tehnologiju razvijajući sopstvenu proizvodnju. A danas ??? Kako onda mislimo da će nam ikada biti bolje kada su sve bivše republike SFRJ u dužničkom ropstvu, proizvodnja u rukama stranih korporacija a najpametniji i najškolovaniji mladi ljudi odlaze na zapad. Koja god vlast da dodje neće moći iz tog začaranog kruga tako da je ratovima 90-ih običan narod izgubio najviše a obogatili se pojedinci i strane kompanije.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>