• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Takmičenje u Zrenjaninu: 45. prvenstvo Srbije u aeroreli letenju 7. i 8. oktobra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trenutna titula državnih prvaka u ovoj disciplini je u rukama Trsteničana Aleksandra Unčanina i Dejana Sarić

  • 0
Precizno letenje, prventsvo VSS/AK Zrenjanin

U vikendu koji je pred nama, Zrenjanin će biti domaćin istovremeno dva vazduhoplovna takmičenja: 45. Prvenstva Srbije u aeroreli letenju i državnog prventva u vazduhoplovnom modelarstvu u slobodnoletećim kategorijama F1A, F1B i F1C.

Na aerodromu Ečka pored Zrenjanina 7. i 8. oktobra se održava 45. Prventsvo Srbije u aeroreli letenju. Neposredni organizator prvenstva je Aero klub „Zrenjanin“ a nosilac organizacije državnih prvenstava Vazduhoplovni savez Srbije.

U Ečkoj će se okupiti posade najboljih pilota iz Srbije, koji će se takmičiti na različitim tipovima aviona čije su putne brzine 130 i 150 km/čas. Da bi došli do pobede na državnom prvenstvu, piloti najpre treba da pokažu znanje i uspeh u disciplinama vremenska tačnost, izviđanje i precizno sletanje.

Trenutna titula državnih prvaka u ovoj disciplini je u rukama Trsteničana Aleksandra Unčanina i Dejana Sarića, koji su prošle godine isto u Zrenjaninu bili najbolji. Ko će biti najbolji ove godine znaćemo u nedelju 8.oktobra oko 12 časova, kada se završi takmičenje, kažu u Vazduhoplovnom savezu Srbije

U subotu će se od 9 do 13 časova izvršavati takmičarska maršuta u vazdušnom prostoru iznad Zrenjanina i okoline.

(VSS/Aero.rs)

Video: Blanik kup: Rekordan broj jedrilica nad Trstenikom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>