• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svetsko paraglajding prvenstvo: Srpski takmičar prvi u preletu, trenutno drugi u generalnom plasmanu

Vreme čitanja: oko 1 min.

U tabeli generalnog plasmana, Željko Ovuka je zauzeo drugo mesto, iza Martina Jovanovskog iz Severne Makedonije

  • 0
Zeljko Ovuka, svetsko paraglajding prvenstvo Vazduhoplovni savez Srbije

Mungieong u Južnoj Koreji domaćin je od 6. do 14. oktobra za najboljim svetskim pilotima paraglajdera u disciplini prelet, koji učestvuju na takmičenju Svetskog kupa i test takmičenju za 2. FAI (Federation Aeronautique Internationale) azijsko paraglajding prvenstvo.

Na takmičenju učestvuje 85 pilota iz Koreje, Japana, Kine, Australije, Francuske, Severne Makedonije, Rumunije, Litvanije, Islanda i takmičar iz Srbije – Željko Ovuka.

U utorak (10. oktobar) je održan drugi takmičarski zadatak, prelet od 70 kilometara, koji je najuspešnije savladao upravo srpski pilot Željko Ovuka, završivši zadatak prvi „u golu“.

U paraglajding rečniku to znači da je od 85 takmičara, 70 kilometara preleteo najbrže za dva sata i 40 minuta, stigavši prvi do zadatog cilja do koga su leteli piloti.

U tabeli generalnog plasmana za današnji dan, Željko Ovuka je zauzeo drugo mesto, iza komšije iz Severne Makedonije Martina Jovanovskog, koji je u ukupnom zbiru bodova ostvario sedam bodova više zbog vođstva tokom vazušne trke u određenim delovima putanje koju su prelazili.

Zeljko Ovuka, svetsko paraglajding prvenstvo Vazduhoplovni savez Srbije
Nakon obračuna rezultata prvog i drugog dana, Željko Ovuka je trenutno na drugoj poziciji, a prilika za dobre rezultate će biti i u narednim danima, do subote 14. oktobra, do kada traje takmičenje.

(VSS/Aero.rs)

Video: Prvi paraglajding let osobe sa invaliditetom u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>