• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prince Aviation Open Day 2023: Pogledajte sletanje aviona snimljeno iz drona!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Domaća avio kompanija i pilostka škola organizovala je poslednjeg lepog dana ove godine "un giorno perfetto" za ljubitelje avijacije, kolege, prijatelje i njihove porodice na aerodromu Ečka

  • 0

U subotu 14. oktobra koji je najavljivan - ispostavilo se tačno - kao poslednji dan ovogodišnjeg Miholjskog leta, Prince Aviation upriličio je već tradicionalni "otvoreni dan" pod nazivom Prince Aviation Open Day 2023 za svoje zaposlene, kolege i prijatelje na aerodromu Ečka pored Zrenjanina.

Prince Aviation prva je privatna kompanija specijalizovana za usluge poslovne avijacije na prostoru Srbije i nekadašnje jugoslovenske federacije. Nedugo nakon osnivanja početkom devedesetih postaje - i do danas ostaje - sinonim za business aviation u regionu ali i za školovanje pilota i vazduhoplovnog osoblja.

Za osnovnu obuku pilota Prince Aviation koristi Cessna 172 Skyhawk avione, dok se za višemotorno letenje polaznici obučavaju na Piper Seminole. Od ove godine u hangarima na Ečkoj su i moderni italijanski avioni Tecnam: jednomotorni P2008JC i dvomotroni P2006T.

Iako događaj nije zamišljen kao aeromiting već druženje u opuštenoj atmosferi i lepom danu, posada Princovog poslovnog aviona Cessna Citation XLS je sa nekoliko niskih preleta i "izvlačenja" ka nebu na kratko prekinula skoro pa celodnevno zujanje propelera avione koje Prince Aviation koristi za obuku pilota.

Ne treba posebno napominjati da su se ovim "brisanjem" i zvukom mlaznih motora najviše oduševili najmlađi posetioci otvorenog dana koji su bili kao prethodnih godina prisutni u zavidnom broju.

Inače, aerodrom Ečka je inače već neko vreme primarna baza letačkih operacija Princove ATO (Approve Training Organization) delatnosti, odnosno Prince Pilot School.

(Aero.rs)

Video: St Martin - Princess Juliana Airport: Prelepa Marija "hvata" avione

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>