• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cesna Caravan pala u amazonsku džunglu: Poginulo svih deset putnika i dva pilota

Vreme čitanja: oko 1 min.

Među žrtvama udesa koji se desio u blizini tromeđe Brazila, Perua i Bolivije, život izgubilo devet odraslih, jedno dete i dva člana posade

  • 0

U udesu aviona Cessne 208B Grand Caravan koji je dogodio u regiji Amazona u Brazilu, poginulo je 12 osoba, od čega jedno dete i dva člana posade.

Prema informacijama servisa Air Safety Network tragedija se desila 29. oktobra, a avion je pripadao lokalnoj firmi ART Taxi Aereo registrovan kao PT-MEE.

Poleteo je sa međunarodnog aerodroma Rio Branko-Plasido de Kastro (RBR) u pravcu Envire, opštine u brazilskoj Amazoniji.

Kako javlja lokalni medija Fato Amazoniko avion je izgubio visinu ubrzo posle poletanja i srušio se u gustoj amazonskoj džungli.

Medijske agencije objavile su da je “avion eksplodirao u plamenu prilikom udara i uzrokovao požar na mestu pada, koje se nalazi u blizini granice Brazila sa Peruom i Bolivijom".

Na društvenoj mreži X se pojavio i snimak požara u kom je, kako se navodi, izgorela Cessna i svih 10 putnika i dva člana posade

Brazilske vlasti ispituju incident koji se desio nepuna dva meseca nakon što se još jedan mali avion srušio u oblasti Amazona u septembru 2023. Tom prilikom poginulo je 14 osoba.

(Aero.rs/AB)

Video: Prince Aviation Open Day 2023, aerodrom Ečka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>