• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posada još nije pronađena: Sudar dva mlazna aviona, jedan se srušio, drugi uspeo da sleti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sudeći po policijskoj traci obmotanoj oko letelice, čini se da je istraga povodom ove nesreće već započela

  • 0

Dva aviona tipa SIAI-Marchetti S.211 sudarila su se u vazduhu iznad mora u blizini Melburna. Jedna letelica uspela je da se vrati na aerodrom dok se druga srušila u more.

Još jedna vazduhoplovna nesreća dogodila se u nedelju 19. novembra u Australiji kada su se dva SIAI-Marchetti S.211 sudarila u toku leta. Posada letelice registracije VH-DQJ se uprkos oštećenju vratila na aerodrom Melburn (MEB) dok drugi avion (VH-DZJ) nije bio te sreće i srušio se u zaliv Port Filip.

Putanja leta aviona VH-DQJ Foto: FlightRadar24.com

Spasilačke službe, vatrogasci i policija brzo su upućeni na lice mesta i započeli su pretragu. Istog dana na pučini su isplivali delovi S.211 ali dvočlana posada ipak nije pronađena.

Policija je saopštila da veruje da su pilot i kamerman koji su se u trenutku pada nalazili u SIAI-Marchetti S.211 najverovatnije poginuli, prenosi Aviation Safety Network.

Avion koji je uspeo da se vrati na aerodrom trenutno je parkiran u hangaru, a sudeći po policijskoj traci obmotanoj oko letelice koju su snimile kamere 9News, čini se da je istraga povodom ove nesreće već započela.

S.211 je trenažni vojni avion italijanske fabrike SIAI-Marchetti koji se proizvodio osamdesetih i devedesetih godina. Prema podacima sa sajta Uprave za bezbednost civilnog vazduhoplovstva (CASA) srušeni VH-DZJ proizveden je 1985. godine i u australijski registar je ušao 2011. godine.

Avion je pripadao kompaniji Jetworks Aviation koja se bavi turističkim letovima sa mlaznim letelicama. Jetworks Aviation na svom sajtu navodi da su S.211 iz njegove flote nekada pripadali singapurskom ratnom vazduhoplovstvu (Republic of Singapore Air Force).

(Aero.rs/AŠ)

Video: Starleta se pohvalila novim silikonima: Snimci tek operisane Sandre iz bolnice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>