• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prinudno sletanje Cessna Grand Caravan na plažu: Pokosio čoveka na zemlji, svi iz aviona preživeli

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avion je pretrpeo teška oštećenja: na snimcima se može videti da je došlo do loma levog krila i stajnog trapa, kao i deformacije strukture trupa

  • 0

Avion Cessna 208B Grand Caravan (N80GE, stara 28 godina) usmrtila je jednu osobu na zemlji prilikom prinudnog sletanja na plažu u južnom Meksiku u nedelju 11. februara.

U avionu su se nalazili pilot i četiri padobranca iz Kanade a operater aviona je kompanija Skydive Puerto Escondido.

Avion se srušio u relativno naseljen deo plaže u gradu Puerto Eskondido na pacifičkoj obali i pao na žrtvu, čija nacionalnost nije otkrivena. Njegova supruga je bila u blizini, ali je nepovređena, preneo je Tanjug.

Četiri Kanađana i jedan Meksikanac koji su se nalazili u maloj letelici izvedeni su iz aviona i upućeni na lečenje. Državna kancelarija za civilnu odbranu Oaksake saopštio je da su u stabilnom stanju.

Do udesa je došlo neposredno posle poletanja sa aerodroma Puerto Eskondido (PXM), navodi Aviation Safety Network.

Avion je pretrpeo teška oštećenja: na snimcima se može videti da je došlo do loma levog krila i stajnog trapa, kao i deformacije strukture trupa. Ovaj avion je inače pre 12 godina imao udes prilikom sletanja kada je došlo do loma noge prednjeg stajnog trapa i oštećenja trupa i motora.


Cessna Caravan je veoma popularan izbor za bacanje padobranaca, zbog svog odličnog odnosa veličine i nosivosti putnika i tereta kao i mogućnosti da koristi delimično uređene poletno-sletne staze. Svoje performanse pored konstrukcije duguje i proverenom i za avion te veličine snažnom Pratt & Whitney PT6 motoru.

(Aero.rs)

Video: Sletanje i poletanje aviona Boeing 707 izraelskog vazduhoplovstva: Re'em u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>