• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Avion sleteo izbušen mecima na pistu u sred nedođije: Iz krila mu visi crevo za gorivo, šta se desilo?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Poznato je da južnoamerički narko karteli koriste mrežu malih aviona i letilišta u zabačenim oblastima za krijumčarenje nakotika, oružja i nelegalno stečenog novca pa su neretki obračuni međusobno ili sa policijskim i vojnim snagama

  • 1

Cessna 172, letelica avion Shutterstock/BlueBarronPhoto
Na društvenim mrežama - ne samo u vazduhoplovnim krugovima - postao je viralan snimak sletanja malog aviona na zemljanu, uslovno rečeno, pistu "u sred nigde".

Ne zna se tačno ni kada je nastao snimak ni gde, ali je montiran sa muzikom u kojoj se pominje Kolumbija, a i osoba na snimku ima majicu u nacionalnim bojama ove države - ali i Venecuele - pa se može predpostaviti da se sve dešava negde u planinskim delovima Južne Amerike.

Na snimku se vidi jednomotorna Cessna, najverovatnije model 172 ili 182 kako sleće na neuređenu pistu. Jedan detalj privlači pažnju - sa gronje strane levog krila visi providno crevo i to iz otvora za točenje goriva.

Kada osoba koja snima priđe avionu, počinje da bude jasno da je u pitanju sve samo ne rutinski turistički let običnog aviona: repni deo letilice je izrešetan paljbom očigledno iz automatskog oružja a meci su razbili i prozore pilotske kabine. Jedna od guma aviona je takođe probušena. Nekoliko rupa od metaka vidljivio je i na komandnim površinama na krilima.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Aero MT (@aero.mt)

Na snimku se ne vidi da li je pilot povređen. Osoba koja je sačekala avion na letilištu, otvara vrata aviona, komunicira sa pilotom a potom proverava sadržinu prtljažnika, koji deluje na prvi pogled prazno.

Šta se zaista dogodilo i kakav je bio sled događaja  može se samo predpostaviti. Na avionu se nazire deo veoma slabo uočljive registracije "PT-" što sugeriše da je avion iz Brazila.

Poznato je da južnoamerički narko karteli koriste mrežu malih aviona i letilišta u zabačenim oblastima za krijumčarenje nakotika, oružnja i nelegalno stečenog novca pa su neretki ili međusobni obračini ili sa policijskim i vojnim snagama.

Dodatnu misteriju predstavlja crevo sa kojim je avion očigledno svo vreme leteo - jedna, skoro pa filmska,  predpostavka je da je očigledno poleteo u žurbi pa nije ni stigao da ga otkači posle punjenja goriva. Druga je da je avion leteo znatno duže nego što može sa gorivom u rezervoarima pa je nosio dodatno sa sobom u kanisterima unutar putničke kabine.

Komentari korisnika Instagrama ispod videa u skladu su sa onim što vidimo na snimku:

Zahvaljujući ovim hrabrim pilotima možemo imati sjajne žurke i provoditi beskrajne noći širom sveta! Hvala Vam na usluzi! napisao je izvesni Enrike.

Najviše narko pilota dolazi iz Brazila, tvrdi korisnik sa imenom tacapilot.

To su avioni koji prevoze zlato i drago kamenje. Često avione obaraju da ukradu njihov teret. Ovaj je imao sreće, smatra Viktor.

Jedan korisnik je primetio da je u pitanju navodno Cessna 182 registracija PT-KSA koja je ispisana brazilskog registra aviona još u maju 2020.

Cessna 172, letelica avion Shutterstock/Ryan Fletcher
Cartel Airlines vam se zahvaljuje što ste nas izabrali za avio-kompaniju, putnici u tranzitu mogu da sačekaj u džungli dok utovarimo robu i gorivo, hvala - bio je sarkastičan veterinar Havijer.

Cartel Express: Ne garantujemo preživljavanje ali garantujemo odličnu zabavu! napisao je izvesni vamhap

Na pitanje kolika je plata pilota za ovakve letove na šta se nadovezala Tamara: Nije bitno kolika je plata nego koliko dugo živiš da bi mogao da je potrošiš...

Samo na popularnom instagram profilu @combat_learjet za manje od dan imao je više od pola miliona pregleda.

(Aero.rs)

Video: Putin leteo u strateškom bombarderu Tu-160

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos obilic

    5. mart 2024. | 00:16

    E bas se pitamo šta se desilo… sto je avion izbusen u prasumi Columbie. Možda pilotu žena ljubomorna pa mu neda da leti bez nje. 100%

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>