• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U ponedeljak i utorak Beograd domaćin Vazduhoplovnog samita jugoistočne Evrope

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na dvodnevnom samitu u hotelu Crowne Plaza uzeće učešće više od 170 kompanija i 1.400 profesionalaca iz avio-industrije

  • 0
Avion Salinger Igor

Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope (Southeast Europe Aviation Summit - SEAS), posvećen civilnoj i vojnoj vazduhoplovnoj industriji, biće održan 22. i 23. aprila u Beogradu.

Dvodnevni samit okupiće više od 170 kompanija i 1.400 lidera i profesionalaca iz avio-industrije.

Na samitu će biti govora o „letećim taksijima”, ali i o izazovima s kojima se već neko vreme susreće Boeing, američki proizvođač putničkih aviona, o čemu će govoriti domaći vazduhoplovni inženjeri koji su radili u kompanijama Boeing i Airbus.

Na samitu će biti reči i o tome zašto je britanska firma Menzies Aviation preuzela poslove zemaljskog opsluživanja letova nacionalne avio-kompanije o čemu je portal Aero.rs pisao.

Biće govora i o tome kako napreduje ugovor o koncesiji Aerodroma Nikola Tesla i kako će se izvesti infrastrukturno uređenje Muzeja vazduhoplovstva.

Drugog dana konferencije biće reči o tome kako se školuju i proizvode kadrovi u domaćem vazduhoplovstvu i zašto mladi kadeti piloti iz Indije dolaze na obuku za civilne pilotske dozvole u Srbiju.

Učesnici samita biće u prilici da saznaju više o tome  kako se civilni dronovi koriste u civilnom i komercijalnom vazdušnom saobraćaju, ali i u vojnoj avijaciji.

Predstavnici Međunarodne asocijacije za vazdušni prevoz govoriće o tome uticaju avio-saobraćaja na ekonomiju zemalja jugoistočne Evrope.

Biće reči i o tome gde su danas i čime se bave nekadašnji giganti Utva i Orao iz Republike Srpske, i kako je u Srbiji potpuno lokalno proizveden mlazni motor, prenosi Tanjug.

Samit se održava u beogradskom hotelu Crowne Plaza.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Dassault Falcon 6X u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>