• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kanadski proizvođač aviona promenio logo: Pogledajte novi vizuelni identitet Bombardiera

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istovremeno sa promenom vizuelnog identiteta, objavljeni su i finansijski rezultati kompanije za prvi kvartal 2024. godine

  • 0
Bombardier novi logo Foto: Bombardier

Proizvođač aviona Bombardier predstavio je svoj novi vizuelni identitet. Najveću novinu predstavlja logo kompanije koji je znatno drugačiji od onog kojeg je kanadski proizvođač do nedavno koristio.

Bombardier je u sredu 24. aprila otkrio izgled novog logotipa čiji je dizajn, kako navode iz kompanije, inspirisan "inovacijama i nasleđem". Da li je to zaista tako zna samo dizajnerski tim.

Posmatrači koji u logou ne vide tehnološki napredak ili osvrt na istoriju ipak mogu da primete nešto unikatno. Simbol nazvan Bombardier Mach predstavlja siluetu aviona koji probija zvučni zid. Ukoliko ste uočili ovaj avion, možete primetiti da preko njegovih krila struji vazduh.

Dajte sebi nekoliko trenutaka i primetićete da novi logo čini nešto više od četiri crne zadebljane crte.

Istovremeno sa promenom vizuelnog identiteta, objavljeni su i finansijski rezultati kompanije za prvi kvartal 2024. godine.

Bombarider je zabeležio prihode od 1,3 milijardi dolara što predstavlja rast od 13% u odnosu na isti period prošle godine. U prva tri meseca isporučeno je ukupno 20 aviona, a kompanija navodi da je "trenutno na dobrom putu da do kraja godine proizvede od 150 do 155 aviona" koliko je bilo i planirano.

Bombardier Global Express 7500 Bombardier

Zarada pre kamata, poreza, amortizacije i depresijacije (EBITDA) iznosila je 205 miliona dolara.

Bombardier je ostvario dobar rezultat i kada su u pitanju porudžbine za nove avione. Proizvođač je primio 60% više narudžbi nego u prva tri meseca 2023. godine čime je vrednost njegovog backloga, odnosno vrednost naručenih letelica, porasla na 14,9 milijardi dolara.

(Aero.rs)

Video: Dassault Falcon 6X u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>