• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Održan Memorijal pilot Mihailo Petrović u Kragujevcu: Najbolja ekipa AK Ćuprija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sledeće godine biće organizovan aero-miting na kom se očekuje učešće između 300 i 400 aviona iz klubova u Srbiji i regionu, tvrde na aerodromu Kragujevac MIND

  • 0

Na sportskom aerodromu Kragujevac MIND i u selu Vlakča u petak je održan Memorijal pilot Mihailo Petrović, povodom 140. godišnjice rođenja prvog srpskog pilota.

Organizatori, zavičajno udruženje Mihailo Petrović, vazduhoplovno sportsko udruženje Kraguj i kompanija MIND Aviation, podelili su program Memorijala na dva dela i dve lokacije: polaganje venaca i svečana akademija održani su u prepodnevnim satima u seoskoj školi u Vlakči, dok je nakon toga na sportskom aerodromu MIND Kragujevac održan aero-reli, za koji su bili zaduženi VSU Kraguj i Vazduhoplovni fond Pilot Mihailo Petrović.

Na ovogodišnjoj svečanosti učestvovali su predstavnici vazduhoplovnih i aero-klubova iz cele Srbije. Ove godine Kragujevac MIND bio je po prvi put organizator aero-relija na kome je učestvovalo 50 aviona.

U konkurenciji sedam ekipa, prvo mesto je osvojila ekipa AK Ćuprija, drugo mesto AK Naša krila Paraćin i treće mesto posada AK Trstenik.

Bratislav Milanović, prvi čovek MIND grupe najavio je da će sledeće godine na kragujevačkom aerodromu istim povodom na aero-mitingu učestvovati između 300 i 400 aviona, preneo je portal Glas Šumadije.

U takmičarskom delu programa učestvovalo je 10 aviona koji su preleteli rutu od Vlakče do Užica, potom Aranđelovca, Smederevske Palanke, da bi preko Cerovca sletali na pistu aerodroma.

Pored ostalih vazduhoplova, pred posetiocima su bili izloženi i helikopteri Mi-17V5 i Airbus H145M iz 890. mešovite helikopterske eskadrile Pegazi Vojske Srbije.

(Aero.rs)

Video: Prince Aviation Open Day 2023: Sletanje Cessne 172 iz drona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>